1. Erekciją sukelia susikaupusios dujos.

Romėnų laikų medikas Klaudijus Galenas manė, kad erekciją sukelia į penį patekusios dujos. Todėl visi dujų kaupimąsi pilve skatinantys maisto produktai buvo laikomi afrodiziakais.

2. Mylintis menstruacijų metu, moterys gali išsiurbti iš vyrų kraują.

Na, jei netenki kraujo, ar nenorėtum jo bent kiek pasiskolinti iš savo seksualinio partnerio?

3. Mesti kiaušinį į žmoną reiškė lengvo gimdymo linkėjimą.

Edvardo Westermarcko knygoje „Ankstyvieji tikėjimai ir jų socialinė įtaka (1932 m.) rašoma, kad šią tradiciją propagavo Maroke gyvenantys žydai, norėdami palinkėti lengvo gimdymo. Be abejo, to palinkėti galite tiesiog žodžiais.

4. Net ir už santuokinį seksą galėjai pakliūti į pragarą.

XII a. Alberiko kronikoje rašyta, kad susituokusiems žmonėms, kurie užsiima seksu sekmadieniais, per bažnytines šventes ar pasninko dienas, pragare skirta speciali kankinimų vieta – ežeras iš lydyto švino, smalso ir dervos.

5. Kilmingieji baiminosi, kad jų tyrumą gali suteršti seksas aplinkoje.

Ne naujiena, kad seksas laikytas nešvariu. Kaip rašo E. Westermarckas, į kelionę išsiruošus vyskupui, visoms miesto sutuoktinių poroms būdavo uždrausta mylėtis.

6. Jei po sekso josi arkliu, tavęs laukia daug nesėkmių.

Belieka pateikti vieną E. Westermarcko citatą: „Jei seksualiniu požiūriu nešvarus žmogus jos arkliu ar kitu šventu gyvuliu, arkliui ant nugaros gali atsirasti žaizdų arba raitelis nukris, pavėluos, jį ištiks nesėkmė versle, jį išmėtys votimis ar netgi ištiks mirtis.“

7. Jei nori, kad vyras tavęs nepaliktų, įlašink truputį savo menstruacijų kraujo į jo valgį.

Mariamne H. Whatley savo knygoje „Ar girdėjote apie merginą, kuri... Šiuolaikinės legendos, folkloras ir žmonių seksualumas“ (2001 m.) mini šį Jamaikoje paplitusį įsitikinimą. Esą dėl jo kai kurie vyrai Jamaikoje iki šiol vengia raudonos spalvos valgių.

8. Kiekviena kareivį venerine liga užkrėtusi moteris buvo laikoma prostitute.

Antrojo pasaulinio karo metais venerine liga fronte susirgęs kareivis privalėdavo nurodyti jį užkrėtusią moterį, o ši būdavo įtraukiama į prostitučių sąrašą. Panašios taisyklės galiojo ir Didžiojoje Britanijoje – siekta išaiškinti moteris, laikytas prostitutėmis mėgėjomis.

9. Merginos, kurios masturbuosis, turės mažas krūtis ir joms gims deformuoti kūdikiai.

Nes po to tikrai gims kūdikis? Lymanas Sperry savo knygoje „Konfidencialūs pašnekesiai su jaunomis damomis“ (1892 m.) įspėja – „jei perkrausite savo reprodukcinę sistemą, sukelsite chaosą kūne ir pakenksite būsimiems kūdikiams, kuriuos gali išnešioti jūsų kūnas“.

10. Moterims, kurios masturbuojasi, atsiranda polinkis į savižudybę.

L. Sperry akivaizdžiai buvo nusiteikęs prieš masturbavimąsi.

11. Suvalgius žvirblio smegenų, pagerės seksualinis gyvenimas.

Senovės graikų meilės ir sekso deivė Afroditė laikė žvirblius šventais paukščiais, todėl tikėta, kad suvalgius jų smegenų, pagerės potencija.

12. Rišamos pėdos buvo gero sekso garantas.

Ši senovės Kinijoje taikoma praktika buvo populiari ir todėl, kad stiprino makšties raumenis. Mažos pėdos reiškė, kad vyro laukia malonesnis seksas.

13. Sekso bus net ir pomirtiniame gyvenime.

Senovės egiptiečiai tikėjo, kad pomirtinis gyvenimas yra gyvenimo žemėje tęsinys, tad ir jūsų dvasia neabejotinai užsiims seksu. Todėl į kapavietes įdėdavo moterų atvaizdų, statulų (vyriškų statulų neaptikta).