Kaip kovo 9 d. pranešė Berlyno baseinų asociacijos atstovas spaudai, nuo šiolei visiems norintiesiems, neatsižvelgiant į tai, kokios yra lyties, suteikiama teisė šalies sostinės baseinuose plaukioti be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies.

Šio neseniai įteisinto nurodymo priešistorė štai kokia: 2022 m. gruodį viename iš Berlyno baseinų tik su kelnaitėmis plaukiojusios 33 metų moters buvo paprašyta prisidengti krūtinę. Kadangi ji nesutiko šito padaryti, jai buvo parodytos durys. Nepatenkinta baseino lankytoja nutarė pateikti skundą Berlyno žmogaus teisių gynėjams dėl atitinkamų tokių teisių pažeidimų. Ji atkreipė dėmesį į tai, kad jokia naudojimosi baseinais taisyklė neįpareigoja vilkėti skirtingų maudymosi drabužių, priklausomai nuo žmogaus lyties.

Kiek anksčiau tokio pobūdžio pretenzijų buvo pareiškusi ir kita moteris: savo teises ji bandė apsiginti per teismą. 2021 m. jai buvo nurodyta pasišalinti iš vieno atvirojo Berlyno baseino teritorijos dėl to, kad ji be liemenėlės leido laiką baseino zonai priklausančioje vaikų žaidimo aikštelėje. Visgi tada rajono teismas moters argumentų nepripažino pakankamai pagrįstais procesui inicijuoti. Dabar gi, įsikišus žmogaus teisių gynėjams, baseinų asociacija nutarė padaryti šiokių tokių nuolaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)