Eva Braun – Adolfo Hitlerio žmona

Eva Braun su Adolfu Hitleriu susipažino 1929 m., kai jai buvo 17 metų. Ji dirbo jo asmeninio fotografo asistente. Adolfas už Evą buvo 23 metais vyresnis. Nėra aišku, kada tiksliai jie pradėjo oficialiai susitikinėti. E. Braun visų santykių metu laikėsi savo įpročių, kuriems Hitleris nepritarė: ji rūkė, naudojo makiažą ir deginosi. E. Braun mėgo fotografuoti, todėl daugelis išlikusių spalvotų Hitlerio nuotraukų buvo padarytos būtent jos. Šaltiniai teigia, kad per 16 metų trukusius jų santykius E. Braun du kartus bandė atimti sau gyvybę. Nėra tiksliai žinoma, kodėl, bet, spėjama, šie bandymai buvo ne tam, kad pabėgtų nuo Hitlerio, o tam, kad atkreiptų jo dėmesį. Nors pora buvo gana artima, Hitleris nemėgo rodytis viešumoje su E. Braun, nes manė, kad matomi santykiai sumenkins jo, kaip griežto fiurerio, įvaizdį.

1945 m., kai sąjungininkai artėjo prie jų slėptuvės, Hitleris ir Eva susituokė trumpos ceremonijos metu. Po mažiau nei 40 valandų pora kartu nusižudė bunkeryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją