Šiandien Augustas yra asmeninių ir profesinių pokyčių mentorius. Karjeros valdymo magistras, sertifikuotas veidoskaitos treneris, Multiple Natures karjeros testo bei Theta Healing metodų praktikas, bet ilgus metus jis ieškojo savęs. „Penkerius savo gyvenimo metus praleidau tarnaudamas specialiosiose tarnybose. Pradėjau savo karjerą nuo darbo prie sienos su Baltarusija. Reikėjo tikrinti žmones, nuspręsti, ką įleisti į Lietuvą, o ko – ne. Jau tada veidoskaitos žinios man labai pasitarnavo kaip įgūdis labai greitai perprasti žmones. Po to teko darbuotis įvairiausiose institucijose, kurį laiką dirbti Seime vadovybės apsaugoje, ambasadų apsaugoje. Ugdžiau savąją lyderystę įvairiausiose situacijose, kuriose žmogus paprastai nesijaustų saugiai arba normaliai. Greta to mokymai ir ugdymas buvo mano aistra, dėl to nuolatos dalyvavau ir pats vedžiau įvairiausius mokymus: karjeros ugdymo, lyderystės, asmeninio efektyvumo, veidoskaitos. Visos šios žinios ir karinė patirtis ilgainiui tapo įrankiais padedančiais tobulėti ir augti, o mane imta vadinti pokyčių agentu“, – apie savo karjeros pradžią pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ar galima vien pažvelgus į veidą pasakyti ar gerų, ar blogų tikslų yra vedinas žmogus, specialistas sako, kad nevisai. „Veidoskaitoje yra labai svarbu etika. Taip, iš veido galime pasakyti labai daug dalykų apie žmogų, kaip jis galėtų elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, kas jį motyvuoja, kas demotyvuoja, kokia jam specialybė tinka, bet turime atsiriboti nuo antspaudų, stereotipų, kad žmogus gali būti tik toks ar kitoks. Kiekviena savybė gali būti interpretuojama tiek kaip teigiama, tiek kaip neigiama, svarbu kontekstas“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, veidoskaitoje yra svarbios trys veido zonos: instinktų lygmuo (nuo smakro iki nosies apačios), emocinio intelekto lygmuo (nuo nosies apačios iki antakių vidurio) ir intelekto lygmuo (nuo antakių vidurio iki plaukų linijos pradžios). Kuri pas žmogų yra labiausiai išreikšta nusako veido forma. Iš viso yra išskiriamos septynios veido formos – stačiakampis, ovalas, apskritimas, kvadratas, rombas, piramidės formos trikampis ir apverstas trikampis. Specialistas išsamiai aptarė kiekvieną jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)