Portalo „Bright Side“ leidėjai nutarė nustebinti išvardydami keletą daiktų, taip pat užsiėmimų, kurie dabar laikomi išskirtinai moteriškais, tačiau pirmieji juos naudojo arba praktikavo vyrai.

1. Vienkartiniai paketai

Higieninis įklotas

Vienkartinių higieninių paketų autorystę tenka priskirti Benjaminui Franklinui.

Pagrindinė jo pasiūlytų paketų paskirtis – sustabdyti kraują, besisunkiantį iš mūšiuose sužalotų karių žaizdų. Netrukus paketus ėmė naudoti ir medicinos seserys, tik ne žaizdoms sutvarstyti, o menstruacijų kraujui sugerti.

2. Aukštakulniai

Asociatyvioji nuotr.

Apavo aukštais kulnais kilmė siekia XV a. Persiją.

Pirmieji aukštakulnius avėjo kariai, mat tokiais batais apautas kojas pavykdavo patikimiau įstatyti į balnakilpes.

Vėliau, kai migrantai iš Persijos atvežė aukštakulnius į Europą, aristokratijai atstovaujantys vyrai ėmė juos avėti, kad atrodytų aukštesni ir taip priartėtų prie tada madingo įvaizdžio.

3. Joga

Asociatyvioji nuotr.

Jogos pradininkai, kaip manoma, yra brahmanai – aukščiausiai Indijos kastai priklausantys vyrai. Būtent vyrai jogos praktiką išpopuliarino Vakaruose.

Pamažu jogos užsiėmimai patraukė ir moteris.

4. Trumpi marškinėliai

Trumpus marškinėlius noriai dėvi daugelis jaunų šiuolaikinių moterų.

Vis dėlto tokio modelio drabužis buvo pristatytas kaip vyriško garderobo elementas ir ilgą laiką užėmė jame garbingą vietą. Ypač jį pamėgo kultūrizmą praktikuojanti publika: nusikirpti įprastus marškinėlius buvo puiki išeitis susidūrus su sporto klubų reikalavimu, neleidusiu treniruotis iki pusės nusirengus.

Žinoma, bėgant metams trumpų marškinėlių madą perėmė moterys.

5. Siaurikės

Kažką panašaus į siaurikes – kelnaites su juostele – dėvėjo tolimi mūsų protėviai (vyriškos lyties), tik tas rūbas paprastai įvardijamas kaip strėnjuostė. Vėliau, XIX a. pradžioje, strėnjuostės išplito ir tarp Afrikos genčių vyrų.

6. Rankinukas

Pirminė rankinuko paskirtis – susidėti pinigus. Vyrai rankinukus ypač vertino dėl patogumo. Bėgant laikui rankinukus prie kuriamo amplua vis dažniau ėmė derinti moterys.

Galop šis daiktas įgijo paprastai moterų nešiojamo aksesuaro statusą.

7. Ilgos kojinės

Ir ilgas kojines, ir pėdkelnes seniau mūvėdavo vien vyrai. Europoje jos buvo laikomos jodinėti skirtos aprangos dalimi.

8. Parduotuvė „Victoria‘s Secret“

Jaunuolis, vardu Roy Raymondas, sykį pasijuto baisiai nejaukiai pirkdamas apatinius savo žmonai.

Ši patirtis paakstino jį įkurti parduotuvę, kurioje vyrai, nejausdami menkiausios gėdos, galėtų pirkti moterišką apatinį trikotažą.

Taigi, iš pat pradžių parduotuvės klientais buvo vien vyrai.