Šių metų konferencija išskirtinė tuo, kad dėmesį kreipsime ne vien į moteris. Suprantame, kad sudėtingu metu motyvacijos reikia ne tik moterims todėl, nepriklausomai nuo pavadinimo, kviečiame dalyvauti visus, kuriems trūksta postūmio", – atsiųstame pranešime spaudai teigia konferencijos organizatorė Sandra Jakštaitė. Pakvietėme neeilinius žmones, kurie žinomi dėl savo gebėjimų motyvuoti ir įkvėpti kitus, kurie daug pasiekė gyvenime ir nepasidavė nepaisant gyvenime patirtų sunkumų. Tai ne tik visame pasaulyje garsus motyvatorius Nick Vujicic, bet ir vienas žymiausių Lietuvos verslininkų Ilja Laursas, vienas garsiausių pasaulio verslininkų, Coca Cola, L'Oreal ir daugelio kitų žinomų kompanijų vadovas Jeremy Schwartz bei tokios garsios ir gerbiamos Lietuvos moterys, kaip Nomeda Marčėnaitė bei Inga Valinskienė", – sakė pašnekovė.

Suprasdami, kad konferencijos tikslinė auditorija labai plati, šiais metais Moters Vizija bendradarbiauja su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, Lietuvos kurčiųjų draugija bei Lietuvos žmonių su negalia sąjunga. Šių organizacijų nariai turės galimybę įsigyti bilietus už specialią kainą. Šių metų konferencijoje taip pat numatyta turėti profesionalų vertimą į gestų kalbą tiek dalyvaujantiems gyvai arenoje, tiek stebintiems nuotoliniu būdu. Tokia galimybė yra labai svarbi, kad šiuo metu taip reikalinga vilties žinia pasiektų ir įkvėptų kuo daugiau žmonių bei būtent tuos, kuriems to labiausiai reikia. Greičiausiai tai – kiekvienas iš mūsų, turint omenyje šio laikmečio kontekstą.

„Dalyvavimas renginiuose, kurie yra pritaikyti kurtiesiems – su vertimu į lietuvių gestų kalbą – ypatingai svarbus, nes dauguma renginių ar konferencijų organizatorių iki šiol nepagalvoja arba nemato tikslo užtikrinti renginio vertimo lietuvių gestų kalba. Nors Lietuvoje tokių renginių daugėja, tačiau pritaikytų renginių skaičius labai mažas – vos keletas per metus. Dažnai tai, kas visuomenei atrodo įprasta ir kuomet girdintieji gali rinktis iš įvairiausių renginių gausos, kurčiųjų bendruomenė tokio pasirinkimo neturi", – pastebi Lietuvos Kurčiųjų Draugijos prezidentas Kęstutis Vaišnora. Jis akcentuoja ir tokius techninius dalykus, kaip vertėjo apšvietimas ir netgi pačių kurčiųjų tiesioginis pakvietimas į jiems pritaikytus renginius. „Džiugu, kai renginių pritaikymo ir kurčiųjų auditorijai iniciatyva kyla iš pačių organizatorių, kaip ir šiuo atveju. Poreikis dalyvauti renginiuose tikrai yra ir labai norėtųsi tikėti, o ir tikime, kad vis daugiau renginių bus pritaikyti ir kurčiųjų bendruomenė galės laisvai rinktis, kur dalyvauti", – atvirauja LKD prezidentas.

„Tikime, kad mažesnė kaina neįgaliesiems bei konferencijos pritaikymas kurtiesiems padės dar didesnei auditorijai dalyvauti renginyje ir įsitikinti, kad net užklupus, atrodo, nepakeliamiems sunkumams, viskas yra įveikiama”, – pastebi S. Jakštaitė. Ji įsitikinusi, kad šios konferencijos pagrindinis svečias Nick Vujicic savo sėkmingu pavyzdžiu, pasiekimais bei neišsenkančiais vilties klodais daugelį įkvėps pokyčiams ir suteiks tikėjimo, kad kiekviena krizė visgi yra galimybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją