Prahos Karolio universiteto neurologijos profesoriaus Jameso Pfauso atliktas tyrimas parodė, kad dubens dugno raumenys, sukeliantys orgazmą, linkę judėti trimis skirtingais būdais, kuriuos jis apibūdina gamtos stichijos pavadinimais: kaip lavina, ugnikalnis arba banga.

Lavinos orgazmas yra tuomet, kai moters dubens dugne juntama didesnė įtampa orgazmo metu sumažėja. Vulkano tipo orgazmas – kuomet dubens dugne įtampa išlieka pastoviai žema, kol pabaigoje „sprogsta“.

Bangų tipo orgazmas vyksta tuomet, kai įtampa ir atsipalaidavimas lyg bangos keičia vienas kitą, kol galiausiai pasiekia aukščiausią tašką. Tyrimas parodė, kad būtent šis orgazmo tipas yra labiausiai paplitęs.

Moterys, dalyvavusios tyrime, naudojo specialius vibratorius, skirtus dubens dugno susitraukimų jėgoms aptikti.

„Atliekame ilgalaikį moterų tyrimą, kad pamatytume, kaip jos skirtingi patiria orgazmą, koks yra to malonumo lygis, iš kur daugiausia kyla jį skatinanti stimuliacija“, – sakoma pranešime.

Tyrimas atliktas po to, kai praėjusį mėnesį atliktas atskiras tyrimas parodė, kad sekso poza yra veiksmingiausia moters orgazmui.

Pasak privačios ginekologijos klinikos Niujorke, veiksmingiausia padėtis yra misionierius su pagalve, padėta po moters dubens dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)