– Trumpai papasakokite apie save: kiek ilgai dirbate šioje srityje, kodėl ėmėtės tokios veiklos?

– Esu Giedrė iš Mažeikių, dievinu tai, ką darau. Šiuo amatu užsiimu jau daugiau nei 7 metus. Baigiau įmonių ir įstaigų administravimo studijas, bet manikiūrus pradėjau daryti dar mokyklos laikais. Pabandžiau sau, draugėms ir man labai patiko. Po studijų dirbau keliose įmonėse, buvau išvykusi uždarbiauti į užsienį, bet lagaminas su nagų priauginimo priemonėmis visada keliavo su manimi. Grįžusi į gimtąjį miestą, atsidariau sau kabinetą ir iki šiol sėkmingai dirbu ir įsirenginėju naują studiją.

– Papasakokite apie išskirtinius manikiūrus. Kuris jums pačiai buvo sudėtingiausias?

– Sunkiausia padaryti, tai ko nemoki, bet vis tiek darai, nes yra įdomu, išbandai savo jėgas. Tik pradėjusi dirbti šioje sferoje, pamenu juokingą situaciją, kai jauna klientė paprašė nupiešti flamingus. Šiek tiek neapskaičiavau dydžio ant nago, todėl išėjo trumpos kojos, o flamingas virto rožine gulbe.

Išskirtinis manikiūras

– Kiek laiko užtrunka tokį manikiūrą padaryti?

– Jeigu kalbame apie kasdienį manikiūrą, sudėtingo dizaino manikiūras gali užtrukti iki 2 valandų, o Poster‘ių kūryba – tai detalių kūrimas, kuris gali užtrukti iki kelių dienų.

– Kur to mokėtės, kur semiatės žinių?

– Mano pirmoji mokytoja, trenerė konkursams, tai Renata Gricienė iš Šiaulių. Tik geriausi ir šilčiausi atsiliepimai, nes ji man pavyzdys, koks žmogus, mokytojas ir treneris turi būti.

– Ar įmantrūs manikiūrai Lietuvoje populiarūs?

– Labai priklauso nuo klienčių tipo. Vienos nori pompastikos, kitos – minimalistikos.

– Lankėtės ne viename nagų dizaino konkurse. Kas iš ten įsiminė labiausiai?

– Dalyvavau ne viename konkurse, laimėjau daug prizinių vietų. Tokie konkursai dažnai vyksta per nuotolį, kai darbų nuotraukos siunčiamos į įvairias šalis. Bet įsimintiniausia buvo taurė, kurią pati galėjau atsiimti, nes konkursas vyko Klaipėdoje. Pirmas darbas, kuris man buvo tikras iššūkis. Tąkart Junior kategorijoje iškovojau 1 vietą. Šiurpuliukai ėjo per kūną, kai išgirdau savo vardą.

Išskirtinis manikiūras

– Kaip ilgai toks išskirtinis manikiūras išsilaiko?

– Kasdienis manikiūras išsilaiko nuo 2-4 savaičių, priklausomai nuo procedūros atlikimo.
Poster‘ių kūrybai priauginame nagus ir po fotosesijos, tą pačią dieną nuimame.

– Matyt, ir nuimti jį reikia tik pas specialistą, tiesa?

– Specialistas visada atsargiai nuims dirbtinę medžiagą, nepažeisdamas nago plokštelės.

– Kokios tokių dizainų tendencijos: karoliukai, kristalai, gėlės, kas dar?

– Kuo toliau, tuo labiau pastebiu, kad manikiūro dizainai keičiasi ir klientės nuo pompastikos pereina į subtilų manikiūrą. Šiandien vyrauja minimalistika, abstrakčios linijos, taškeliai, minimalistinės gėlytės, įlieti ir paslėpti blizgučiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)