Veikia kaip natūralus antidepresantas

Juk nesiginčysite, kad pasimylėjus veide paprastai vėl pražysta šypsena, bet ar žinojote, jog pagerėjusios nuotaikos priežastis galima sieti ir su sperma? Atlikus tyrimą, paremtą 293-ijų studenčių, besimokančių JAV Niujorko valstijos universitete Olbanyje, apklausa, paaiškėjo, kad sąlytis su sperma gali sumažinti depresijos simptomus, rašoma portale „SheKnows“.

Palyginę studenčių, kurios paprastai santykiauja su prezervatyvais, ir tų, kurios prezervatyvais nesinaudoja, bendrą nusiteikimą, mokslininkai konstatavo, kad pastarosioms depresijos simptomai reiškiasi kur kas rečiau negu pirmajai grupei.

„Gauti duomenys patvirtina hipotezę, kad sperma gali malšinti depresijos simptomus. Šie duomenys gali būti laikomi įrodymu, kad vaginos sienelės sugeria tam tikrus spermoje esančius komponentus, kurių vėliau, praėjus kelioms valandoms, pavyksta aptikti kraujyje“, – teigia vienas iš tyrimo iniciatorių.

Kadangi moterų organizmas spermą absorbuoja palyginti greitai, aptikti jos pėdsakų kraujyje yra ganėtinai paprasta.

Gerina miego kokybę

Žinoma, galite sakyti, kad pasimylėjusi kietai įmingate todėl, kad seksas ganėtinai nuvargina, bet nuovargis tikrai nėra vienintelė kokybiško miego priežastis. Reikalas tas, kad spermoje yra melatonino – cheminės medžiagos, sukeliančios mieguistumą, padedančios atsipalaiduoti. Tiek nuryta, tiek vaginalinės sueities metu pasisavintas sperma galop patenka į kraujotaką ir sukelia migdomąjį poveikį – kur kas stipresnį nei daugelio nereceptinių preparatų.

Multivitaminų dozė su kiekviena ejakuliacija

Galbūt nustebsite, tačiau viename arbatiniame šaukštelyje spermos yra pakankama dozė baltymų ir tam tikrų naudingų vitaminų bei mineralų, įskaitant vitaminą C, kalcį, chlorą, citrinų rūgštį, fruktozę, pieno rūgštį, magnį, azotą, fosforą, kalį, natrį, vitaminą B12 ir cinką. Nors konkretaus vitamino kiekį lemia ejakuliuojančio vyriškio amžius ir sveikata, vis dėlto, pavyzdžiui, cinko paprastai būna ganėtinai daug (3 proc. JAV nustatytos rekomenduojamos paros normos), o šis elementas – tai antioksidantas, padedantis sulėtinti senėjimo procesus.

Oralinis seksas – būdas sumažinti kraujospūdį

Remiantis 2003-iaisiais atlikto tyrimo išvadomis, paskelbtomis žurnale „American Journal of Obstetrics & Gynecology“, reguliariai gaunant gurkšnelį spermos gali sumažėti kraujo spaudimas. Moterys, kurios tenkindamos partnerį oraliniu būdu nuryja jo spermos, kaip paaiškėjo, patenka į mažesnės preeklampsijos – nėštumo komplikacijos, dėl kurios ypač užkyla kraujospūdis, – rizikos grupę. Tai reiškia, kad sperma ne tik būtina, kad kūdikis būtų pradėtas, bet ir prisideda prie sklandaus jo išnešiojimo.

Mažina prostatos vėžio riziką

Šį punktą derėtų sieti ne su spermos savybėmis, bet su jos išmetimo iš varpos faze – ejakuliacija. Kaip rašoma 2004-aisiais atlikto ir žurnale „The Journal of the American Medical Association“ aprašyto tyrimo išvadose, dažna ejakuliacija siejama su prostatos vėžio rizikos sumažėjimu. Net nesvarbu, ar ejakuliacija įvyksta pasistengus savarankiškai, ar padedant partnerei (-iui), jei ji reguliari, tikimybė kada nors susirgti prostatos vėžiu tolydžio mažėja.

Gali atstoti natūralų gesintuvą

Taip taip – perskaitėte teisingai! 2013-aisiais žurnale „Polymer“ pasirodė straipsnis, kurio autoriai laikosi nuomonės, kad spermoje esančią DNR galima panaudoti kuriant ugnies plitimą stabdančias medžiagas. Derėtų pasakyti, kad šią mintį pasiūlę specialistai kol kas tyrinėja dar ne vyrų, o silkių spermatozoidų DNR, tačiau jie teigia nustatę, kad veikiama didelio karščio ji transformuojasi į keramiką primenančią medžiagą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją