Subūrė čiuožimas ir šokiai

Matematikos ir informacinių technologijų mokytoja dirbanti R. Juknevičienė prieš beveik dešimtmetį nusprendė laisvalaikį skirti vaikystės svajonei – čiuožimui ant ledo. Šeštadienio rytus, kai dauguma mėgsta ilgiau pasivartyti lovoje, moteris leisdavo ant ledo, rašoma pranešime spaudai.

Bečiaužydama ji susirado bendraminčių, susibūrusios jos nutarė pasiieškoti profesionalų pagalbos ir papildomai pasimokyti choreografijos.

„Prieš tai lankiau šokius su vyru, bet mačiau, kad jam tai nelabai patinka, todėl nutariau, kad neverta jo per prievartą tampyti. Su bendramintėmis susiradome nuostabią trenerę ir choreografę Rūtą Gasiūnaitę-Sudakovienę ir pradėjome neįprastas pamokas: kiekvieną savaitgalį susirinkdavome, bet iš anksto nežinodavome, kokio šokio judesių mokysimės.

Kiekvieną savaitę mokytoja mus nustebindavo vis kitu stiliumi. Ji papasakodavo šokio istoriją, filosofiją ir sustatydavo minimalią choreografiją. Įsivaizduokite, kokius penkerius metus šokiai nesikartodavo“, – šokių mokytojos gabumais neatsistebi R. Juknevičienė.

Pavadino deivės vardu

Taip pamažu čiuožiančių ir šokančių moterų grupelė nutarė įkurti veiklių moterų klubą. Jam įkūrėja norėjo išrinkti prasmingą ir skambų pavadinimą.

„Man buvo aišku, kad tai turi būti deivės vardas, tačiau norėjome būti originalios. Tiesiog skaitėme visų deivių vardus ir Frėja mums labai patiko. Frėja yra skandinavų meilės, grožio, vaisingumo deivė, ji buvo laikoma pačia trokštamiausia deive“, – klubo vardo prasmę aiškina R. Juknevičienė.

Klubas „Frėja“ vienija įvairių specialybių atstoves – teisininkes, medikes, mokytojas, bibliotekininkes.

Rūta Juknevičienė

Nuo protmūšių iki sutartinių

„Frėjos“ moterys neapsiribojo tik šokiais ir čiuožimu. Paskaičius Stepheno Covey knygą „7 efektyviai veikiančių žmonių įpročiai“ R. Juknevičienei kilo mintis, kad reikia rūpintis ne tik fiziniu kūnu, bet ir protu bei dvasiniu gyvenimu.

„Knygos autorius tikina, kad asmenybė yra harmoninga tuomet, kai kūnas, siela ir protas gauna peno. Daugiausia dėmesio reikalauja fizinis kūnas: jį reikia prižiūrėti, sveikai maitintis, sportuoti, todėl mes šokame, prisijungėme prie sporto klubo „Strakaliukas“, mokomės baleto judesių. Svarbu pasirūpinti ir emocijomis – pradėjome eiti su moterimis į koncertus, parodas, keliauti. Protą laviname eidamos į protmūšius. Tačiau visa ko pagrindas – dvasingumas. Juo rūpinomės dainuodamos sutartines“, – pasakoja klubo „Frėja“ įkūrėja.

Ilgai lauktas grįžimas ant ledo

Klubo „Frėja“ veiklas sustabdė prasidėjusi pandemija. Kaune iškilę nauji ledo rūmai pirmiausia virto skiepijimo nuo Covid-19 centru, tačiau šių metų kovo mėnesį R. Juknevičienė su grupele moterų pagaliau vėl grįžo ant ledo.

„Kai susitinkame, mums svarbu ne tik pašokti ir pačiuožti, bet ir pabendrauti prie kavutės. Kauno ledo rūmuose atsidariusi kavinė tapo jaukia vieta pokalbiams po treniruočių“, – galimybe vėl bendrauti ir sportuoti gyvai džiaugiasi kaunietė.

Į klubą susibūrusios moterys dažnai padeda viena kitai, palaiko sunkiomis gyvenimo akimirkomis, dalijasi patarimais, perskaitytomis knygomis ar gerais matytais filmais.

„Kai namus palieka suaugę vaikai ar vyras, svarbu atsiradusį laisvą laiką užpildyti prasmingomis veiklomis, tai mes ir darome“, – optimizmo nestokoja R. Juknevičienė.

Socialiniuose tinkluose prie aktyvių moterų klubo „Frėja“ grupės prisijungė beveik 400 narių, o aktyviai veiklose dalyvauja apie 50.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją