Kaip rašoma tinklalapyje glamourmagazine.co.uk, šiuo metu britai, norintys suteikti apgyvendinimą ukrainiečiams, turi patys su jais susisiekti per „Facebook“ grupes. Remiantis slaptu „The Times“ tyrimu, pasirodo, šiomis grupėmis naudojosi vieniši britų vyrai, norintys iškeisti būstą į seksą.

Slaptas „Times“ reporteris apsimetė moterimi, vardu Natalija: 22 metų iš Kijevo. Per kelias minutes nuo tada, kai ji „Facebook“ tinkle paskelbė įrašą, kad ieško būsto, pasipylė dviprasmiški pasiūlymai iš vyrų, ieškančių santykių.

Vienoje iš tokių žinučių buvo rašoma: „Turiu didelę lovą. Galėtume miegoti kartu“, o kitas atsiuntė balso žinutę, sakydamas: „Esu pasiruošęs tau padėti, o galbūt ir tu man padėsi“. „The Times“ pranešė, kad iš 75 žinučių, išsiųstų „Natalijai“ per dvi dienas, 41 buvo nuo vienišų vyrų.

Tiesa, JK vyriausybė bando spręsti tokias problemas ir tikrinti žmones, kurie priima pabėgėlius. „Tikriname žmonių teistumą, seksualiniai nusikaltėliai, net ir neturintys teistumo, negali dalyvauti programoje, visus žmones patikriname“, - sakė „Refugee Action“ tarnybų ir apsaugos vadovė Louise Calvey.

JT pabėgėlių agentūra taip pat paragino JK vyriausybę įsikišti ir sustabdyti galimą Ukrainos moterų pabėgėlių seksualinį išnaudojimą.

Jungtinių Tautų vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras (UNHCR) sakė „The Guardian“, kad reikia įgyvendinti „tinkamesnį suderinimo procesą“, siekiant užtikrinti, kad moterys ir moterys su vaikais būtų apgyvendintos saugiai: „Tą būtų galima padaryti, jei moterys ir moterys, turinčios vaikų, būtų apgyvendinamos su šeimomis ar poromis, o ne su vienišais vyrais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją