Adhara per IQ testą surinko 162 balus, šiek tiek daugiau nei Albertas Einšteinas ir Stephenas Hawkingas, kurių IQ balai yra maždaug 160 (jie niekada nebuvo oficialiai patikrinti). Tačiau mergaitei teko patirti nemažai patyčių, kol ji atrado savo tikrąjį kelią, rašoma tinklalapyje secretlifeofmom.com. Po to, kai Adhara pranešė, kad iš jos vaikai tyčiojasi, ji atsisakė eiti į mokyklą. Jos mokytojai pranešė, kad ji nesidomėjo pamokomis ir dažnai per jas miegojo.

Mergaitės mama suprato, kad įprasta švietimo sistema Adharai netinkama. Nepaisant sunkios šeimos ekonominės padėties, motina norėjo sukurti Adharai šviesią ateitį. Mergaitę prižiūrėjęs terapeutas padėjo nukreipti ją į tinkamą mokymosi įstaigą, kuri puikiai tiko Adharos talentams. Vos per kelerius metus mergaitė sėkmingai baigė vidurinę mokyklą. Šiandien ji turi du diplomus: sistemų inžinerijos ir pramonės inžinerijos. Be to, ji lanko astronomijos ir gravitacinių bangų kursus.

Trokšta tapti astronaute

Adhara 2019 metais buvo įtraukta į Forbes México 100 galingiausių moterų sąrašą. Tuo metu ji kūrė specialią apyrankę, kurios pagalba būtų galima stebėti specialių poreikių vaikų emocijas, numatyti traukulius ir kitas problemas.

Arizonos universitetas pasiūlė mergaitei vietą savo įstaigoje, todėl dabar ji intensyviai studijuoja anglų kalbą, ruošiasi stojamiesiems egzaminams ir toliau ugdo savo susidomėjimą astrofizika. Ji siekia tapti astronaute ir kada nors dirbti NASA.

Kas yra aukštas IQ?

IQ testai matuoja žmonių intelektinius gebėjimus ir įvairių pažinimo įgūdžių, tokių kaip problemų sprendimas ir samprotavimas, potencialą. Trumpai tariant, tai yra intelekto patikrinimas (negalima supainioti su žinių patikrinimu). Vidutinis IQ testo balas yra 100. 130 ar didesnis balas rodo aukštą IQ.

Tiesa, daugelis ekspertų nesutinka su šiuo testu, diskutuoja, ar intelektas apskritai gali būti matuojamas. Be to, patys testai gali būti netikslūs, nes rezultatams gali turėti įtakos mityba, sveikatos būklė, kultūra, aplinka ir išsilavinimas. 2010 m. atliktas tyrimas parodė, kad Afrikos šalyse bendras balas buvo mažesnis, todėl IQ testų tikslumas buvo abejotinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją