Anot R. Neverauskaitės, tiek vyrų, tiek moterų oda pradeda senti maždaug 25-aisiais gyvenimo metais, kai organizme ima lėtėti regeneraciniai procesai. Pirmieji pokyčiai įvyksta organizmo viduje ir nėra pastebimi, tačiau po bene 10 metų, o kai kuriais atvejais net ir anksčiau, tampa matomi išoriškai, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Pasak kosmetologės, vyrai paprastai ima senti maždaug 15 metų vėliau nei moterys, tačiau dėl jų nepakankamo rūpinimosi savo oda šis senėjimo atotrūkis dažnai nepastebimas. Todėl R. Neverauskaitė akcentuoja, kad rūpintis oda turėtų ir moterys, ir vyrai.

Kolagenas – ne tik odai

Tikriausiai kiekvienam puikiai žinomas kolagenas, kurio natūraliai yra mūsų odoje. Jis naudingas ne tik jai, tačiau prisideda ir prie normalios sąnarių, kaulų, kremzlių, dantenų ir kraujagyslių funkcijų palaikymo. Taip pat svarbu žinoti, kad kolageno gamybai organizme labai svarbus vitaminas C – be jo kolageno gamyba vykti negali.

Kolagenu organizmą papildyti galima dviem būdais: naudojant odos priežiūros priemones su aminorūgštimis ir kolagenu (tai padeda atsikurti odos baltymams) arba vartojant geriamąjį kolageną. Pasak R. Neverauskaitės, efektyviausiam rezultatui pasiekti patartina naudoti geriamąjį kolageną kartu su jo turinčiomis odos priežiūros priemonėmis.

„Svarbiausia, kad geriamasis kolagenas būtų kokybiškas ir kuo mažesnės molekulinės masės. Kuo ji mažesnė, tuo lengviau pasisavinama. Patartina produktų sudėtyje ieškoti kolageno peptidų arba hidrolizuoto kolageno – jų molekulės mažesnės“, – akcentuoja kosmetologė.

Rasa Neverauskaitė

Į pagalbą – aktyvieji ingredientai

Išlaikyti odos spindesį ir žvalumą, anot R. Neverauskaitės, taip pat galima į odos priežiūros rutiną įtraukus priemonių, turinčių naudingų veikliųjų medžiagų ir vitaminų.

Pirmoje vietoje iš odai naudingų medžiagų atsiduria antioksidantai. Būtent jie padeda apsaugoti odą nuo neigiamo aplinkos veiksnių poveikio sukeliamo oksidacinio streso. Stipriu antioksidaciniu poveikiu pasižymi augaliniai polifenoliai. Vienas stipriausių – natūraliai iš vynuogių išgaunamas resveratrolis. Kita nepakeičiama veiklioji medžiaga – retinolis, itin svarbus ląstelių atsinaujinimo procesui visame organizme sulėtėjus baltymų sintezei, taip pat baltymo molekulė glutationas, laikomas bene vertingiausiu viso organizmo antioksidantu.

Nuo oksidacinio streso saugo ir vitaminai C bei E, biotinas, cinkas, selenas, varis. Anot kosmetologės, rinkoje yra nemažai visas šias medžiagas apimančių kokybiškų priemonių. Visi minėtieji vitaminai ir mikroelementai gali padėti palaikyti normalią odos būklę ir ląsteles saugoti nuo oksidacinės pažaidos.

Veido oda – ir gyvenimo būdo atspindys

R. Neverauskaitė atkreipia dėmesį, kad odoje vykstančius procesus taip pat atspindi mūsų biologinis amžius, priklausantis nuo aplinkos, gyvenimo būdo, mitybos, miego, streso ir kitų veiksnių.

Pasak jos, būtent netinkamas gyvenimo būdas dažnai pakiša koją siekiant išlikti žvaliems ir sveikiems, tad vertėtų mokytis valdyti nerimą, vengti stresinių situacijų, neigiamų emocijų ir apsupti save motyvuojančia, pozityvia kompanija.

„Priemonių, kaip rūpintis savo oda – daug. Jas pasirinkti reikėtų pagal individualius poreikius, amžių, taip pat svarbu nepamiršti, kad odos grožis priklauso ne tik nuo naudojamų priemonių ir papildų, bet ir nuo mus supančios aplinkos. Keli paprasti ir daug naudos suteikiantys patarimai: kasdien gerai išsimiegoti, mokytis valdyti stresą, valgyti organizmui naudingus maisto produktus. Tai ne tik padės pasirūpinti oda, bet ir bendra organizmo sveikata“, – apibendrina R. Neverauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją