Apie naująją programą LYDERĖS valdybos pirmininkė Laura Blaževičiūtė paskelbė šiandien, kovo 8-ąją, Tarptautinę moterų solidarumo dieną, dalyvaudama kartu su kitomis asociacijos narėmis palaikymo Ukrainos moterims akcijoje prie šios šalies ambasados Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.

„Šiandien Ukraina gina ne tik savo, bet ir mūsų visų laisvę. Karo metu moterys susiduria su nežmogiško žiaurumo, prievartos ir smurto apraiškomis. Šiuo metu karo ugnyje skendinčiai šaliai reikia tikslinės pagalbos, todėl reiškiu stiprų palaikymą visoms organizacijoms, renkančioms paramą. Šiandien prisidedu prie kvietimų aukoti vis dar veikiančiam Ukrainos moterų fondui, kuris ne tik perkelia šeimas į saugias vietas, bet ir padeda moterims nukentėjusioms nuo fizinio ir seksualinio smurto“, - sako Laura Blaževičiūtė, LYDERĖS valdybos pirmininkė, TV3 generalinė direktorė.

Asociacijos narės moterų solidarumo akcijoje dalyvavo pasipuošusios Ukrainos moterų tautinio kostiumo atributu – gėlių vainikais. Ukrainietėms vainikai turi sakralinę prasmę, manoma, kad jie apsaugo nuo negandų ir blogio, taip pat juose supinamos šalies vertybės – stiprybė, narsa, meilė, ištikimybė.

Neseniai išrinkta LYDERĖS valdyba deklaravo tvirtą pasiryžimą tęsti jau pradėtus darbus. Vis dėlto, asociacijos narės yra įsitikinusios, kad jos turi reaguoti į globalius iššūkius. Šiuo metu jau planuojama surinkti informaciją apie ukrainiečių lyderių asociacijas ir, kai aplinkybės leis, su jomis susiekti dėl būtinosios pagalbos ir reikalingo palaikymo.

Kviečiame aukoti ICF „Ukrainian Women’s Fund”

Sąskaita arba IBAN: UA853223130000026000000023813

Gavėjo adresas: 5B, Marshala Rybalka str., off. 331, Kyiv, 04116, Ukraine

Gavėjo banko pavadinimas ir adresas: JOINT STOCK COMPANY “THE STATE EXPORT-IMPORT BANK OF UKRAINE”; Ukraine, 03150 Kyiv, 127 Antonovycha S

SWIFT kodas: EXBS UA UX,

Mokėjimo paskirtis: PARAMA - CHARITABLE DONATION

𝑃𝑒𝑟𝑣𝑒𝑑𝑖𝑚𝑎𝑠 𝑔𝑎𝑙𝑖𝑚𝑎𝑠 𝑡𝑖𝑘 𝑠̌𝑖𝑜𝑚𝑖𝑠 𝑣𝑎𝑙𝑖𝑢𝑡𝑜𝑚𝑖𝑠: 𝑈𝑆𝐷, 𝐸𝑈𝑅, 𝐶𝐻𝐹, 𝐺𝐵𝑃, 𝑈𝐴𝐻 (𝑗𝑒𝑖 𝑦𝑟𝑎 𝑔𝑎𝑙𝑖𝑚𝑦𝑏𝑒̇ - 𝑝𝑒𝑟𝑣𝑒𝑠𝑘𝑖𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑙𝑒𝑟𝑖𝑎𝑖𝑠).

Daugiau apie fondą ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją