Buvusi Ukrainos parlamentarė ir konferencijos „Demokratija veiksme“ pirmininkė Hanna Hopko, pasidalijusi naujagimio, suvynioto į antklodes, atvaizdu, sakė, kad Mia gimė slėptuvėje „stresinėje aplinkoje“. Tačiau ji sakė, kad nepaisant sudėtingos patirties, Mios mama buvo laiminga ir pridūrė: „Ginam gyvybes ir žmoniją! Pasak Kijevo miesto valdžios, kūdikis buvo vienas iš daugiau nei 80 vaikų, gimusių slėptuvėse per pastarąsias dvi naktis.

Tą pačią dieną ligoninės, esančios netoli rytinės Ukrainos sienos, rūsyje, kur susibūrė daugiau nei 100 000 Rusijos karių, gimė dar vienas kūdikis, rašė tinklalapis theguardian.com.

Luhanske ligoninės darbuotojai suskubo įrengti požeminę laikinąją palatą Starobilsko daugiadisciplininės ligoninės rūsyje, kai Rusijos pajėgos ruošėsi šaudyti lauke. Laimei, įrengtoje slaptavietėje moteris sėkmingai pagimdė berniuką.

Ligoninė feisbuke rašė: „Trys įspėjimai apie pavojų per dieną. Ryte šalia ligoninės esančio gyvenamojo rajono apšaudymas. Dabar kažkur labai arti smarkūs sprogimai... laukiamajame – sužeistieji... Tuo tarpu gimdymo namų rūsyje, toli nuo to, ko nusipelnė nauja gyvybė, – garsus naujagimio verksmas... Berniukas!“

Ukrainos parlamentarė Anastasija Radina palygino šią situaciją su situacija Londone prieš 80 metų. „Ukrainietės motinos dabar gimdo slaptavietėse ir metro stotyse per antskrydžius“, – rašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

Kitose filmuotose medžiagose buvo matyti, kaip naujagimiai perkeliami į laikiną slpatavietę iš naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vaikų ligoninėje Dniepro mieste, Rytų Ukrainoje. Denisas Surkovas, Dniepropetrovsko srities vaikų klinikos ligoninės naujagimių skyriaus vedėjas, pareiškime sakė: „Tai yra mūsų realybė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės