Norėjo išbandyti ką nors naujo

Tuo metu Renata Lietuvoje studijavo universitete, aiškiai žinojo savo karjeros tikslus, bet artėjant vasarai nusprendė, kur nors išvykti užsidirbti ir praleisti gerai laiką. „Tuo metu buvo gana populiaru važiuoti vasarai į užsienį. Vieni važiuodavo braškių skinti į Ispaniją, kiti – į JAV, treti – lenkti nugarą Didžiojoje Britanijoje. Pasirinkimas buvo nemažas, bet ilgam išvykti nenorėjau. Draugės pasiūlė pabandyti darbą Italijoje. Jos jau ten buvo dirbusios, sakė, kad ir nepervargsti, ir pinigų daug užsidirbi, ir pasilinksmini. Pasidomėjau, kas per darbas. Konsumatorių veikla man ir iki tol buvo girdėta, skaičiau, kad merginos važiuoja dirbti į Japoniją ar kitas šalis, bet niekada rimtai apie tai nesvarsčiau“, – pasakojo mergina.

Tuo metu Renata itališkai nemokėjo, bet pasiūlymas praleisti vasarą saulėtoje šalyje ją sužavėjo, tad pasibaigus mokslams ji susikrovė lagaminus ir netrukus išvyko. Už kelionę reikėjo sumokėti pačiai, o ten jau ją ir jos draugę pasitiko klubo darbuotojai. „Mūsų klubas buvo mažame Italijos miestelyje, netgi sakyčiau kaime. Kai ten atvykome, mus nuvežė į butą. Jis buvo tvarkingai apstatytas, visai nemažas. Kartu dar gyveno kelios merginos. Susipažinome. Vakare jau turėjome ruoštis į darbą. Klube turėjome būti 22 val. Baigdavosi darbas apie 5 val. ryto. Už vieną naktį klubas mokėdavo 50-70 eurų, priklauso nuo klubo, nes vėliau porą kartų keičiau klubus. Reikalavimai išvaizdai buvo paprasti – pasidažyti, susišukuoti, viena taisyklė – jokių kelnių, tik sijonai arba suknelės. Prieš 22 val. atvažiavo autobusiukas mūsų paimti. Keista, kad tas autobusiukas apskritai važiavo, nes net duris reikėjo prilaikyti, kad neatsidarinėtų“, – prisimena Renata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)