Mylėkite save

Pagrindinė prancūzų gražuolių taisyklė, kuri, beje, pažvelgus atidžiau, visiškai neatitinka klasikinių grožio kanonų (tačiau tai atsveria begalinis žavesys) – mylėti save. Tai viskas. Tačiau ši abstrakti formuluotė visiškai nereiškia egoizmo, nors jo pačios romantiškiausios šalies gyventojoms taip pat netrūksta, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Jūs esate geriausia vien dėl to, jog jūs esate jūs, kad ir kokia bebūtumėte: pavargusi, sudirgusi arba atvirkščiai – laiminga ir energinga. Žavėkitės savimi, tuomet ir kiti pradės daryti tą patį. Jei norite mylėti save teisingai, turite žinoti vos keletą paprasčiausių taisyklių. Tuomet jums niekas negalės atsispirti, net jei niekada negyvenote Paryžiuje ir niekada iš žavingiausių Paryžiaus moterų nesimokėte prancūziško grožio subtilybių.

Nesivaikykite madų

Žinoma, visiškai ištrinti mados tendencijų iš savo gyvenimo nereikėtų, tačiau į jas vertėtų žiūrėti atsargiai, gal net su lašeliu ironijos. Mada nusileidžia stiliui: pripažinkite, kad ne visi drabužiai, kurie mirga mados žurnalų puslapiuose, yra pritaikomi realiam gyvenimui, todėl neskubėkite vilktis visko, ką išvydote ant vieno ar kito podiumo. Pagalvokite, ko norėtumėte būtent jūs. Neabejojame, kad skonį turite. Prancūzės, visų pirma, garderobą renkasi pagal tai, ko pačios pageidauja ir kas tinka jų figūrai.

Priimkite save tokią, kokia esate

Mados keičiasi, tačiau grožis išlieka. Dar prieš kelerius metus Olimpo viršūnėje viešpatavo lieknos merginos – žurnaluose ir podiumuose dominavo išsikišę raktikauliai, šonkauliai ir aštrūs keliai. Tada jas pakeitė sportiškos gražuolės su treniruotu pilvo presu ir reljefiškomis figūromis. Ar tai tikrai gražu? Skonio reikalas. Šiuo metu į lyderes užtikrintai veržiasi putlesnių formų moterys. Sutikite, alinti save griežtomis dienomis, iki išsekimo lieti prakaitą sporto salėje ar atvirkščiai – stengtis atgauti taip sunkiai numestą svorį, yra tiesiog neįmanoma. Mes nuolat vaikomės idealo, bet šiose lenktynėse dažnai pamirštame tiesiog pasižiūrėti į savo atspindį veidrodyje, kuris, kaip jau atspėjote, yra nuostabus ir nereikalauja jokių reikšmingų pokyčių, išskyrus, galbūt, nedideles korekcijas (tiesa, siekti tobulumo nėra blogai, bet svarbiausia nepaversti šio siekio fanatišku įpročiu). Taigi dar viena prancūzių gyvenimo taisyklė: priimk save tokią, kokia esi, ir tuomet aplinkiniai regės tik jūsų privalumus.

Lepinkite save

Moterims reikia saldumynų. Esmė ta, kad būtent dailiosios lyties atstovėms organizme nuolat trūksta vadinamo džiaugsmo hormono – endorfino, kurio gamybą skatina šokoladas. Taigi, jei norite be jokios ypatingos priežasties pasijusti laiminga, juodojo šokolado kubelis jums yra būtinas. Maža to, nereikėtų apsiriboti tik tokiu kukliu džiaugsmu. Prancūzės įsitikinusios, kad nuolat atsisakyti skanaus maisto yra žalinga ir netgi pavojinga sveikatai. Jos palepina save ir ledais, ir pyragaičiais, ir šokoladu, tačiau nepamiršta saiko. Beje, garsi prancūzų aktorė Catherine Deneuve mėgsta sakyti: „Moteris privalo rūpintis kažkuo vienu: arba figūra, arba veidu. Ką pasirinksite jūs? Spręsti jums, bet dabar pats metas užkąsti kažko skanaus“. Be to, jei spėsite pasimėgauti pyrago gabaliuku iki vidurdienio, jokios žalos jūsų figūrai nebus.

Prižiūrėkite save

Pasistenkite, kad rūpestis savo išvaizda taptų jūsų įpročiu. Tačiau tai nereiškia nesibaigiančių vizitų į grožio salonus ir kosmetologijos klinikas. Kartais norint palaikyti formą, pakanka kartą per kelias dienas pasidaryti drėkinamąją veido kaukę. Neįtikėtina, bet būtent drėkinimas yra raktas į jūsų odos jaunystę ilgiems metams. Jokia speciali procedūra nepadės tiek, kiek tinkamai pasirinktas, būtent jums tinkantis maitinamasis kremas. Beje, šiuolaikinės prancūzės, nepaisant to, kad gyvename besivystančių technologijų amžiuje, neskuba naudotis plastikos chirurgų paslaugomis. Maža to, šiandien tai yra visiškai nemadinga: vyrauja tendencija saugoti savo natūralų grožį be medicininės intervencijos. Jeigu jūsų dienotvarkė labai įtempta, pasistenkite joje rezervuoti laiką ir sau: atpalaiduojančios vonios ar masažas ne tik prailgins trokštamą jaunystę, bet ir suteiks žvalumo bei energijos kelioms dienoms į priekį.

Taupykite pirkiniams, bet netaupykite sau

Prancūzai nuo seno garsėja taupumu. Nepaisant to, kad daugelis šį nacionalinį bruožą vadina godumu, yra šiek tiek kitaip. Esmė ta, kad prancūzai, o ypač prancūzės, moka teikti pirmenybę tam, kam reikia. Jūs niekada neišvysite prancūzės, išeinančios iš prabangios parduotuvės su daugybe pirkinių maišų. Jos vadovaujasi pagrindine apsipirkimo taisykle – geriau pirkti vieną labai brangią ir kokybišką prekę, negu daug pigių. Kad išvengtumėte nereikalingų išlaidų, pamirškite banko korteles – jos sukuria neribotų finansinių išteklių iliuziją. Verčiau pasiimkite su savimi konkrečią sumą grynųjų pinigų – ji padės jums neprisipirkti to, ko nereikia, ir suteiks tikrąjį malonumą, įsigijus vertingą daiktą. Atminkite, kad kokybė visada pranoksta kiekybę.

Džiaukitės smulkmenomis

Melancholija, kaip žinoma, yra nuodėmė, todėl stenkitės jai nebepasiduoti ir apsižvalgykite aplinkui. Išmokite džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka, atkreipkite dėmesį į gamtos grožį, įsiklausykite į miesto šurmulį. Visi miestai yra savaip nuostabūs. Pasistenkite išgirsti ne tik svetimus, bet ir savo norus, moko prancūzės, ir tuomet jausitės laimingiausia moteris planetoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)