Vokietijos princas Heinrichas-Donatas

Monarchija Vokietijoje, kaip žinia, buvo panaikinta po Pirmojo pasaulinio karo, tačiau Schaumburg-Lippe karališkosios dinastijos įpėdinių galima sutikti ir šiandien (aišku, jei tik pavyktų prasimušti iki tam tikrų visuomenės sluoksnių). O štai geidžiamiausias jaunikis, kurio gyslomis teka mėlynas kraujas, dabartinėje Vokietijoje – tai 27-erių metų Heinrichas-Donatas, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Jis yra Schaumburg-Lippe kunigaikščio Alexanderio ir princesės Marie Luise Sayn-Wittgenstein-Berleburg sūnus. Tėvai išsiskyrė, kai berniukui tebuvo šešeri, ir nuo tada jis augo vien su motina. Tai jos dėka princas Heinrichas-Donatas išaugo ne tik į galantiškų manierų aristokratą, disponuojantį garbiais kariniais titulais (baigęs Sandhersto Karališkąją karo akademiją, jis tapo Jos Karališkosios didenybės leibgvardijos būrio vadu), bet ir į aistringą sporto mėgėją. Prieš kelis metus princas kartu su motina sudalyvavo ultramaratone, kuriam buvo pasirinkta daugiau nei 160 kilometrų ilgio kalnuota vietove einanti trasa. Bėgimo organizatoriai siekė surinkti lėšų Filipinų gyventojams. Karališkosios dinastijos palikuonys garbingai prisiėmė ir įveikė šį iššūkį – kirto finišo liniją.

Lichtenšteino princas Josephas Wenzelis

Josephui Wenzeliui, Bavarijos kunigaikštienės Lichtenšteino princesės Sophie Elizabeth Marie Gabrielle ir princo Aloiso sūnui, – 26-eri. Visgi jo atveju jaunyvas amžius yra pranašumas, kadangi suteikia Josephui Wenzeliui puikiausius šansus į monarcho sostą (net nesvarbu, kad jis bus pasiektas tiktai sulaukus pensijos), mat būtent jis yra antras eilėje į Bavarijos valdovo vietą. Jaunuolis taip pat laikomas ir Anglijos sosto įpėdiniu, tik toje šaly jam nieko gero nesišviečia, kadangi sostas yra visiškoje Elžbietos II giminaičių apsupty.

2013 metais princas Josephas Wenzelis baigė Molverno koledžą Anglijoje ir pasiliko tęsti mokslų šioje šalyje, o Lichtenšteine jaunuolis turi priedermę atlikti reprezentacines funkcijas.

Austrijos erchercogas Ferdinandas von Habsburgas

24-erių metų erchercogas Ferdinandas von Habsburgas yra Austrijos imperatoriaus Karlo I provaikaitis. Kitaip nei įprasta karališkųjų šeimų atstovams, šis jaunuolis aktyviai naudojasi asmenine „Instagram“ paskyra ir leidžia savo sekėjams susipažinti su ryškiausiomis savo gyvenimo akimirkomis. Paskyroje dominuoja lenktinių čempionatų nuotraukos, ir tai suprantama – juk Ferdinandas von Habsburgas – lenktynininkas profesionalas. Sportinę karjerą jis pradėjo būdamas 14-os – tada prisijungė prie Austrijos komandos „Speedworld Academy“ ir tuojau pat atkreipė į save dėmesį. Kiekvienais metais jaunuolis dalyvauja prestižinėse varžybose, o jo rezultatai tolydžio gerėja. Pavyzdžiui, 2021-aisiais jis tapo 24 valandų Le Mano (pranc. „24 Heures du Mans“) lenktynių nugalėtoju; jose dalyvavo kaip komandos „WRT Team“ narys.

Belgijos princas Joachimas

Belgijos princas Joachimas ir princesė Astrid

Belgijos princui Joachimui – 29-eri metai, tai jaunikaitis pačiame jėgų žydėjime. Jis nėra tiesioginis Belgijos sosto paveldėtojas, tačiau valstybės reikalus išmano kuo puikiausiai. Princas Joachimas studijavo prestižinio universiteto ekonomikos ir vadybos fakultete, dabar aktyviai užsiima labdaringa veikla, be to, valstybinius reikalus derina su karine tarnyba. Šis princas laikomas tikru Belgijos karališkosios šeimos pasididžiavimu!

Graikijos ir Danijos princas Achileas-Andreas

Tereikia vien pažvelgti į 21-ų metų princą Achileas‘ą-Andreas‘ą, kad taptų aišku, jog jis – Graikų aristokratų dinastijos palikuonis. Jaunuolis primena atgijusį Olimpo dievą, turintį ir Apolono, ir Dioniso bruožų. Sprendžiant iš princo „Instagram“ paskyros turinio, gyvena jis taip, kaip ir derėtų žmogui iš aukščiausios kastos: slidinėja prestižiniuose Šveicarijos kalnų kurortuose, vyksta į safarius Afrikoje, plaukioja prabangiomis jachtomis, o į šventes atvyksta karališka karieta. Aišku, princas Achileas-Andreas turi kuo pasigirti: jis baigė Velingtono koledžą Londone, o vėliau įstojo į universitetą Niujorke, be to, ne tiktai studijuoja, bet taip pat siekia aktoriaus karjeros. Yra pagrindo spėti, kad šiam jaunuoliui lemta atsidurti Holivudo olimpe.

Liuksemburgo princas Sebastienas

Liuksemburgo princas Sebastienas – valdančiųjų hercogo ir hercogienės sūnus. Tiesa, eilėje į sostą jis tiktai ketvirtas, bet jei visi pasektų jo brolio Louis pavyzdžiu ir dėl kokių nors priežasčių (tarkim, dėl meilės) atsisakytų pretenzijų tapti monarchu, Sebastieno galimybės būtų žymiai realesnės. Deja, tuo atveju jis negalėtų vesti eilinės moters – bent jau Louis šito suderinti nebuvo leista.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)