I. Staškevičiaus teigimu, visiems verslams yra naudinga įtraukti kuo daugiau moterų į jų kūrimą, sprendimų priėmimą. Anot garsaus verslininko, pasinaudoti lyčių skirtumais yra tiesiog pragmatiška, kadangi tai suteikia žymiai platesnį požiūrį, erdvės gilesnei diskusijai, taip gimsta labiau pasverti sprendimai. Ignas sako, kad moterų ir vyrų lygių galimybių klausimas vis dar yra aktualus, kai kalbame apie darbo užmokestį ar vadovaujamų pareigų situaciją.

„Ar moteris tikrai vis dar reikia globoti ir proteguoti, kad jos įgytų lygias galimybes? Ar jos tikrai yra silpnesnės nei vyrai? " – retoriškai klausia I. Staškevičius.

Štai tarkim, moterų įtraukimo į politiką srityje Lietuva yra minima, kaip teigiamas pavyzdys - praeitoje kadencijoje tarp Vyriausybės narių moterys sudarė tik 8 proc., o šiuo metu – net 43 procentus. Tačiau ir čia žinomas verslininkas mato daug stereotipiško požiūrio, todėl jis siūlo lyginti konkrečių žmonių pasiekimus, o ne tai, kokios lyties jie yra.

„Jeigu lygintumėme konkrečius atvejus, pavyzdžiui, Dalia Grybauskaitė buvo prezidentė. Žiūrėkime, kas jai pavyko, kokių rezultatų pasiekė ir palyginkime su A. Brazausku, G. Nausėda, V. Adamkumi. Lyginkime rezultatus. Kalbėkime ne apie vyrą ir moterį, o apie rezultatus", – teigia I. Staškevičius.

Apie moterų lyderystę, jų įtaką kuriant verslus ir būtinybę įtraukti kuo daugiau moterų į strateginių sprendimų priėmimą, Ignas Staškevičius kalbėjo laidoje „Moters vizija" antradienį – rugsėjo 21 d. per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)