Kiek laiko jau nevalgai mėsos?

Tikrai nedaug. Galbūt nuo rugpjūčio mėnesio. Tikrai nebuvo taip, kad pabudau vieną rytą ir nusprendžiau nevalgyti mėsos. Tai buvo eksperimentas geresnės savijautos link. Ir štai jau gegužė.

Kas paskatino atsisakyti mėsos?

Nežinau, natūraliai išėjo. Aš visada ieškojau, kas mane vestų link geresnės savijautos. Atsisakius šių produktų, tiesiog jaučiausi geriau.

Ką sako tavo vyras, dėl tokio sprendimo?

Aš labai džiaugiuosi, kad kažkaip nebruka šašlykų ar sprandinės kepsnio man į lėkštę. Ir tiesiog gerbia mano pasirinkimą. Jis nieko nesako. Manau, labiau nepažįstami ir aplinkiniai tai pamini, kad vėl garnyras lėkštėje (juokiasi).

Kas šeimoje gamina? Ir jei gamina vyras, tiesiog tau neruošia mėsos?

Dažniausiai gaminu aš. Mano vyras valgo mėsą, todėl jam gaminu atskirai. O jeigu gamina jis, visada suranda kokį nors įdomesnį vegetarišką patiekalą.

Ko pasigendi tokioje mityboje ar nieko netrūksta?

Man pačiai buvo įdomu, tai buvo kelių savaičių eksperimentas. Norėjau pažiūrėti, kaip aš jausiuos ir man patiko ta savijauta. Tikrai nepagavau savęs, kad vykstant kiemo barbekiu, norėčiau tos apskrudusios mėsytės, šonkaulio ar sparnelio. Nenoriu. Keista, bet tikrai nevilioja.

Ar skaitai produktų etiketes? Kas tuose vegetariškuose produktuose yra?

Nebūtinai vegetariškas produktas bus sveikesnis. Kartais, kai pasiskaitai etiketes, ten gali rasti visokių „E vitaminų“. Aš etiketes skaityt pradėjau labai seniai. Manęs klausdavo, ką aš tiek veikiu parduotuvėse, juk įeini, pasiimi produktą ir išeini. Mes net su mama kažkada diskutavome, kad kumpelis nėra tas pats kumpelis. Ten gali būti tik 68 proc. mėsos. Svarbu neapsigauti. Aš visada skaičiau etiketes ir manau dar ilgai skaitysiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)