Infantilūs vyrai, siekiantys savitarpio priklausomybe pagrįstų santykių

Kaip rašoma tinklalapyje marieclaire.ru, jų santykis su aplinkiniais ganėtinai paprastas ir lengvai suprantamas. Kadangi neturi nei tvirto moralinio stuburo, nei pagrindo po kojomis, be to, nieko nesiekia ir už nieką nesijaučia atsakingi, jie stengiasi išsilaikyti kito žmogaus sąskaita. Tokių žmonių infantilumas pasireiškia kaip parazitavimas. Taigi, jeigu vyriškis, skyręs pasimatymą, yra 30–40 metų, tačiau apie jo socialinį įsitvirtinimą bylojantys faktai nėra adekvatūs tokiam amžiaus tarpsniui, t. y. jis neturi nuolatinio darbo (tai byloja apie abejotinus profesinius sugebėjimus), būsto (lig šiolei gyvena po mamos sparneliu ir net nesiruošia ko nors daryti, kad būtų kitaip), nusistovėjusio draugų rato ir interesų, lygiavertė ir visavertė sąjunga su juo vargiai tikėtina.

Infantilų ir iniciatyvos stokojantį vyrą teks nuolatos valdyti ir kontroliuoti, kadangi jam pačiam nieko nesinorės. Toks vyras stengsis neatstoti, laikysis it prilipęs, todėl ilgainiui tapsite pagrindine jo gyvavimo sąlyga. Teks rūpintis ne tik jo poreikiais, bet ir psichologiniu komfortu – be paliovos jį girti, džiuginti, spręsti jo problemas, žodžiu, perimti jo motušės pareigas.

Infantilūs vyrai, siekiantys santykiuose likti nepriklausomi

Tai būtent tie užkerėtieji princai, nuo kurių norisi žūtbūt nuplėšti kerų šydą – prasibrauti į pačią širdį ir ištirpinti vienišumo ledus, tapti ta vienintele, kurios jie visą laiką laukė. Tačiau atsargiai! Žmonės, kurie brangina savo nepriklausomybę, neturi nė menkiausio noro atsiverti: jie baiminasi artimų santykių, o jeigu su kuo nors susideda, elgiasi taip, kad panorėję galėtų bet kurią minutę susirinkti daiktus ir išeiti.

Dažniausiai tokie vyrai gali pasigirti puikiu socialiniu statusu, profesiniais pasiekimais, materialine gerove, įvairiais talentais ir vertingais įgūdžiais, tačiau arti savęs jie paprastai neprisileidžia. Kitaip nei aptarti pirmiau, kuriems kitas žmogus reikalingas tarsi oras, savo nepriklausomybe susirūpinę vyrai taip bijo susisaistyti, kad kartais renkasi vienatvę.

Vyrai kurį laiką visi dirbo vienoje srityje.

Gyvenimas su tokiu vyru gali priminti nuolatinį beldimąsi į užtrenktas duris. Todėl nepaisant begalinio noro iššifruoti šį paslaptingą tipą, vertėtų gerai pagalvoti, ar nuolatinė kova dėl jo dėmesio tikrai yra toks trokštamas dalykas. Atminkite, kad brandus žmogus paprastai nesibaimina nei santykių, nei vienatvės, ir jo pasirinkimą lemia logika, o ne paiki būgštavimai.

Psichopatinės asmenybės

Prognozuojant santykių ateitį, šį žmonių tipą tenka priskirti prie pačių pavojingiausių. Liguistais psichikos nuokrypiais pasižymintys asmenys vertintini pagal tris pagrindinius kriterijus – stabilumo, totalumo ir socialinės deadaptacijos.

Tikėtis, kad psichopatinė asmenybė kada nors pasikeis, – visiškai bergždžias reikalas. Tokį žmogų galima apibūdinti kaip stabiliai impulsyvų, kategorišką, neperkalbamą, netgi žiaurų, gyvenime besivadovaujantį principu „arba bus taip, kaip noriu aš, arba kalti – visi kiti“. Labai svarbu ir tai, kad suminėti bruožai reiškiasi totaliu mastu, t. y. visose gyvenimo srityse: namuose, darbe, draugų būry ir t. t. Tikrai nebūna taip, kad su kolegomis toks žmogus sutaria kuo puikiausiai ir tiktai grįžęs į namus užkuria pragarą.

Dėl negebėjimo adaptuotis visuomenėje, psichopatinių polinkių turintis žmogus nesukuria tvirtų ir ilgalaikių santykių, o dėl visų nelaimių kaltina kitus. Tipinis jo elgesys gali priminti tirono ar net smurtautojo veiksmus. Tokie žmonės kartais vadinami emociniais vampyrais, parazitais, narcizais, į aplinkinius žiūrinčiais iš aukšto ir reikalaujančiais besąlygiško paklusimo ir totalaus nusižeminimo.

Būtent toks žmogus neleis jums bendrauti su draugėmis, jeigu jos pasirodys jam per prastos. Savo požiūrį jis kaišios kone nuolatos – pastoviai nurodinės, ką turite daryti, o ko – ne. Nepaisant despotiško diktato, toks žmogus nesijaus atsakingas už tai, kaip klostosi santykiai. Ir iš tiesų – kam gi jam jaustis atsakingam, kada yra ką kaltinti dėl nesklandumų?

Psichopatinę asmenybę įmanoma atpažinti per patį pirmą pasimatymą. Vos toks vyras pasijus laisviau jūsų draugijoje, kaipmat ims dėstyti savo pozicijas ir kategoriškai svarstyti, kaip kas turi elgtis. Nekyla abejonių, kad labai greit išgirsite, kas dera save gerbiančiai moteriai, ir sužinosite apie visą būrį menkystų, trukdančių atsiskleisti jūsų pašnekovo genijui.

Italas vyras

Signalai, kad metas bėgti kuo toliau

Impulsyvumas. Jis pasireiškia per ūmias ir kategoriškas reakcijas į pačius įprasčiausius veiksmus ir įvykius. Jei pastebite, kad vyras linkęs perdėtai susierzinti, pagalvokite, ar galite būti tikra, kad jūs pati kada nors netapsite jo įtūžio objektu.

Egocentrizmas. Šią savybę išduoda vyro įsivaizdavimas, kad yra pasaulio centras. Jei žmogus egocentriškas, visos pokalbių temos galop susiveda į jo interesus, nes bendraujant jam svarbu suprasti, ar pašnekovas atitinka jo reikalavimus. Kitų reikalavimai bei lūkesčiai jo, žinoma, visai nedomina. Šis bruožas infantilų žmogų skiria nuo brandaus, mat pastarasis visada supranta, kad kiekvienas turi teisę į asmeninę nuomonę.

Kategoriškumas. Tai visada ir visur teisiais save laikančių žmonių bruožas. Su kategoriškais asmenimis konfliktų rizika – neišmatuojama. Jei jiems paprieštarausite, būsite apkaltinta visomis mirtinomis nuodėmėmis.

Iniciatyvos stoka. Tai yra jokių norų, tikslų neturėjimas ir, automatiškai, nesugebėjimas ko nors pasiekti. Atminkite, kad jokios nuomonės neturėjimas, lygiai kaip perdėtas kategoriškumas, yra apie pavojų įspėjantis signalas.

Narcisizmas. Tai nėra nekalta savimeilė, o vien tik į save ir savo poreikius susitelkusios asmenybės charakteristika. Narcizų pašnekovams belieka tik žavėtis ir ploti rankomis iš džiaugsmo, kad teko garbė atsidurti tokios iškilios asmenybės akiratyje.

Irzlumas, nepakantumas. Dėl šių bruožų pasireiškimo gali būti kalta prasta savivertė ir emocinė nebranda. Perdėtai jautrų, greitai suirztantį žmogų teks ypač dažnai guosti ir raminti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)