Verčiate save valgyti sveikatai naudingą maistą

Prieš pereinant prie sveikos mitybos labai svarbu atrasti tuos maisto produktus, kurie jums iš tikrųjų patiks, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Sveikas gyvenimo būdas yra gyvenimo būdas, o ne trumpalaikė dieta, todėl jūsų pokyčiai privalo būti ilgalaikiai. Niekam nepavyksta laikytis naujų mitybos principų ilgą laiką, jei tenka valgyti neskanius ar nemėgstamus produktus. Jei jums nepatinka grikiai, rinkitės ruduosius ryžius. Nevalgote pomidorų? Pirkite paprikas. Visuomet įmanoma rasti alternatyvą ar rinktis iš kelių panašių maisto produktų. Nesekite aklai dietologų patarimais – konkrečius receptus koreguokite pagal savo skonį.

Geriate pernelyg daug vandens

Tradiciškai minimi 2 litrai vandens per dieną tėra vidutinis kiekis, kurio reikia sveikam žmogui. Tai galima palyginti su vidutine pacientų kūno temperatūra ligoninėje: vienas gali karščiuoti, o kitas – kalenti dantimis. Sužinoti, kiek vandens reikia išgerti būtent jums, padės tik gydytojas ar dietologas. Turėkite galvoje, kad pernelyg didelis kiekis skysčių gali apsunkinti organizmo darbą ir ypač inkstus.

Perkate produktus, atsižvelgdami tik į jų kalorijas

Vadovautis šiuo principu yra neteisinga, nes mažas riebalų ar kalorijų kiekis ne visada garantuoja, kad maisto produktas yra naudingas. Labai svarbu atsižvelgti ir į kitas organizmui būtinas maistines medžiagas. Be to, atidžiai skaitykite maisto produktų sudėtį.

Ignoruojate stresą

Galite maitintis vienais grikiais ar daržovėmis, bet netapsite sveikesnė, jei visą dieną nerimausite ir pergyvensite dėl visokių niekų. Antsvoris, nemiga, problemos su virškinimu – tai tik keli sutrikimai, kurie tyko pernelyg nervingų žmonių, nesugebančių kontroliuoti streso. Patariame bent kartą per savaitę praktikuoti atsipalaidavimo jogą, kuri padės pašalinti tiek fizinę, tiek nervinę įtampą.

Sportuojanti moteris

Vartojate multivitaminus

Multivitaminai papildo organizmą iš karto visais vitaminais ir mineralais, nors jam ne visada yra reikalingas visas vitaminų kompleksas. Geriausias variantas – pasikonsultuoti su gydytoju ir vartoti tik tuos vitaminus ar mineralus, kurių trūksta jūsų organizmui. Likusius elementus geriau gauti natūraliu būdu – su maistu. Daržovės, vaisiai ir žuvis tikrai nesukels perdozavimo.

Vadovaujatės principu „nėra skausmo – nėra rezultato“

Raumenų skausmas ne visada yra rezultatyvios treniruotės rodiklis. Labai dažnai jis liudija patirtas traumas arba parodo, kad prieš treniruotę nepadarėte apšilimo arba pasirinkote pernelyg didelį krūvį. Visa tai nepadeda pasiekti trokštamų tikslų. Sekite savo organizmo signalus ir mokėkite laiku sustoti.

Neleidžiate sau nuklysti nuo taisyklių

Nepamirškite savęs pamaloninti nedideliais nuklydimais, net jei laikotės itin griežtos dietos. Ilgai trunkantys apribojimai ar atimta galimybė pasmaguriauti gabaliuku šokolado tik padidins stresą ir baigsis nerviniu išsekimu.

Manote, kad liesumas yra sveikatos sinonimas

Atrodo, kad nenatūralaus liesumo manija jau praėjo ir visi suprato, kad itin mažas kūno svoris ir badavimas neduoda nieko gera. Nepaisant to, daugybė moterų ir toliau žengia neteisingu keliu, alindamos save griežtomis dietomis ir įvairiais apribojimais.

Neišsimiegate

Atsikelti 15 minučių anksčiau, kad padarytumėte rytinę mankštą, yra sveikintina. Tačiau jei dėl treniruotės pradedate aukoti tiek miego, jog nebegalite išsimiegoti, pagirti jūsų nėra už ką. Raumenims būtina pailsėti ir atsistatyti, o miegas kaip tik šalina įtampą ir nuovargį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)