Tačiau anksčiau egzistavo ir tokie grožio ritualai, kurių tikrai nedrįstume ar nenorėtume bandyti šiandien:

1. Radioaktyvios kosmetikos priemonės. Dar prieš mokslininkams išsiaiškinant, ką žmogaus organizmui daro radioaktyvumas, XX amžiaus pradžioje viena kosmetikos kompanija Tho-radia Prancūzijoje pardavinėjo veido kremus būtent su radioaktyviomis medžiagomis – reklama teigė, jog odos ląstelės pradeda tiesiog švytėti. Na reikia tikėtis, kad švytėdavo ne tiesiogine prasme.

2. Kaspiniuočių piliulės. XIX amžiuje Amerikoje buvo populiarius liesas kūnas (nedaug ir pasikeitė?), ir XIX amžiaus pradžioje moterys kaip papildomą priemonę naudojo piliules su kaspiniuočio lervomis, buvo siekiama, kad žarnyne atsirastų kaspiniuočių, kurie suvartotų dalį suvalgomo maisto.

3. Krokodilų išmatų kaukės. Antikoje graikai ir romėnai naudojo purvo vonias su krokodilų šviežiomis išmatomis, buvo tikima, jog krokodilų išmatos turi jauninamųjų savybių. Kažin kiek tokia kauke grožio salone kainuotų šiandien?

4. Rentgenas nuo nepageidaujamų plaukų. XX amžiaus pradžioje JAV buvo reklamuojama (ir perkama) paslauga – rentgenas nuo nepageidaujamų plaukų. Ilgesnės ir dažnos rentgeno procedūros naikindavo plaukus (na ir kartu sukeldavo vėžį).

5. Perukai su jaučio ar meškos taukais. XVIII amžiuje buvo nešiojami įspūdingi perukai, kurie buvo gaminami iš plaukų ir jaučio ar meškos taukų. Žinoma, toks mišinys skleisdavo kvapą, kuris nors ir nemalonus žmonėms, buvo labai malonus žiurkėms, tad kad būtų apsaugoti brangūs perukai, buvo pradėti gaminti perukų „narveliai", kurie turėdavo juos apsaugoti nuo žiurkių.

6. Portugalų šlapimas dantų balinimui. Antikos laikais romėnai manė, kad būtent portugalų šlapimas yra labai gera priemonė dantų balinimui (taip, su juo buvo skalaujama burna). Portugalų šlapimas buvo plukdomas statinėse į Romą, kad romėnai dantys kuo ilgiau išliktų balti.

7. Juodi dantys Japonijoje Meiji eroje. Buvo aristokratiška turėti būtent juodut juodutėlius dantis. Turtingi japonai vaikams dažydavo dantis nuo mažens, buvo dažoma specialiais dažais su geležim, taip buvo siekiama dantis kuo ilgiau išlaikyti sveikus – ši speciali mikstūra buvo apsaugodavo dantis nuo ėduonies. Juodi dantys Japonijoje reiškė civilizaciją, padėtį ir brandą. Dantų juodinimas vienu ar kitu metu buvo populiarus ir kitose Azijos šalyse.