Pastaruosius keletą metų fonas „Rūpestinga širdelė” daugiausiai prisidėjo prie šeimų gerovės, kurios augina sunkiai sergančius ir neįgalius vaikus. Surinkta finansinė parama skiriama nuolatiniams užsiėmimams su specialistai, reabilitacijai užsienio šalyse, rašoma pranešime spaudai.

Fondo bendruomenės dėka, visomis šeimomis, kurios kreipėsi, yra rūpinamasi ir toliau. „Džiugu, kad palaikome ryšį su globojamomis šeimomis. Smagu, kai berniuko ar mergaitės mama paskambina ir nori pasidžiaugti drauge dėl padarytos pažangos pas specialistus”, – teigia projektų vadovė Gabrielė Vaitekūnaitė.

Praėjusių metų gruodį fondas kartu su Kauno savivaldybės vaikų globos namais vykdė gražią iniciatyvą. Surengta šventė, kurios metu našlaičiai buvo vaišinami bei apdovanojami simbolinėmis dovanomis. „Atsidėkodami vaikai deklamavo eilėraščius, dovanojo dekoruotus atvirukus bei suteikė labai daug pozityvios energijos. Prasidėjus Naujiesiems metams, kartu su komanda nutarėme, kad norime ir toliau rūpintis našlaičiais. Vaikų globos namuose gyvena nuostabūs vaikai, kurie yra puikiai išauklėti, mandagūs, dėkingi ir svarbiausia laimingi. Manau, kad visa tai dėl ten dirbančio personalo“, – pasakojo Gabrielė.

Noras ir toliau rūpintis šiais vaikais inicijavo naują projektą. „Pradėjome galvoti, kas tuos vaikučius iš tiesų nudžiugintų ir paliktų jiems įsimintiną įspūdį. Taip gimė projektas „DisneyLand2022”. Jo tikslas, kad visa didelė globos namų šeimyna turėtų galimybę išvykti į stebuklingąjį „DisneyLand” parką, Prancūzijoje. Žinoma, tam yra reikalingos lėšos. Tikimės, kad iki kitų metų pavyks jas surinkti ir sukurti našlaičiams stebuklą. Projekto įgyvendinimo metai gali nusikelti ir į 2023 metus, atsižvelgsime į vyraujančią pandeminę situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje”, – teigė vadovė.

Vaikų patyčios.

Tai ne vienintelis projektas, kurį šiuo metu ruošia fondas“. „Šiuo metu vykdome iniciatyvą „Nupiešk svajonę”. Iniciatyvos tikslas – išpildyti našlaičių svajones. Tik pradėję šį projektą, supratome, ką tai reiškia vaikams. Esame įpratę matyti, kad vaikams tinka bet kokia dovana. Bet šis atvejis buvo kitoks… Iš viso suskaičiavome tik 35 svajones. Pasirodo, dalis globotinių netiki, kad svajonės gali išsipildyti… Norime, kad toks vaikų požiūris pasikeistų. Tie, kurie nupiešė svajones, svajoja apie įvairiausius daiktus, žaislus, telefonus ar planšetes. Buvo ir tokių, kurie piešė mamą ar tėtį. Nemeluosiu, pamačius tokius piešinius, širdį tikrai suspaudė. Gaila, bet šios svajonės mes įgyvendinti negalime…“, – sakė Gabrielė.

Įgyvendinti didelę dalį šių vaikų svajonių padėjo nemažai atstovų iš įmonių, rūpestingų žmonių iš visos Lietuvos. Šiuo metu projektas jau keliauja į pabaigą, tačiau dar trūksta keleto svajonių. „Visos svajonės, turi identifikavimo numerį, kad būtų paprasčiau atskirti, apie kurią svajonę kalbame. Žemiau pateikiamas sąrašas dovanų, kurių trūksta. Kviečiame nelikti abejingais ir prisidėti. Be to, norime pranešti, kad prisidėti galite ir kitomis dovanomis: geros kokybės drabužiais, avalyne, elektroniniais prietaisais ir pan.“, – pasakojo vadovė.

Štai sąrašas daiktų, kurių dar trūksta:

1 svajonė – Mobilusis telefonas (Jonas, 16 m.)
2 svajonė – BMX dviratis (Ričardas, 12 m.)
8 svajonė – Žaislinis teletabis, žalios spalvos (Viltė, 9 m.)
9 svajonė – Iliuzionisto rinkinys (kortos, triukų knygelė) (Aleksas, 13 m.)
12 svajonė – Žaislinis piratų laivas (Justas, 12m.)
27 svajonė – Kvepalai "Gucci Guilty" (Rokas, 17 m.)
30 svajonė – Momentinis fotoaparatas (Aistė, 11 m.)
32 svajonė – Fotoaparatas (Gytė, 12 m.)
33 svajonė – JBL Charge garso kolonėlė (Klaudijus, 14 m.)
34 svajonė – Žaidimų kėdė (Lukas, 16 m.)
35 svajonė – Sportinis treningas (Eglė, 16 m.)

Daugiau informacijos ČIA.

Prie projekto „DisneyLand2022”, galite prisidėti aukojant:

* A/S LT807300010144236452

AB “Swedbank”

Gavėjas - Labdaros ir paramos fondas “Rūpestinga širdelė”

Banko kodas 73000

PASKIRTIS – Disneyland2022

* PayPal: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=F5S2QX636DRG8

* Siunčiant SMS numeriu 1670, įrašant žodį AUKA (žinutės kaina 5 eur)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)