Planas B – būtinas

Vestuves karantino metu planavusi pora sako, kad svarbiausia planuojant atsakingai įvertinti esamą situaciją ir neprisigalvoti neįtikėtinos šventės, o geriausia – turėti atsarginį planą, jei vyriausybės ribojimai neleis padaryti to, ką esate suplanavę.

„Kai planavome vestuves, dar nebuvo leista dirbti fotografams, todėl buvome sutarę su liudininkais, kad jeigu nepasikeistų situacija, fotografų darbą atliks jie. Žinoma, mums pasisekė, nes likus porai savaičių iki mūsų datos buvo padaryti atlaisvinimai fotografams, tačiau visus atsarginius variantus tikrai buvome apsvarstę“, – sako Povilas ir Asta, vestuves atšokę dar vasarį.

Kaip pataria jaunieji – svarbiausia nepanikuoti dėl situacijos, kurios negali pakeisti, nepersistengti planuojant ir orientuotis į būtiniausius dalykus bei gerą nusiteikimą net karantino metu, rašoma pranešime spaudai. Juk tai vis tiek vestuvės, o sudarius lanksčius susitarimus su paslaugų tiekėjais, įmanoma neišmesti pinigų į balą.

Vestuvės

Neplanuokite didelių iškilmių

Suprantama, kad kol situacija Lietuvoje ir pasaulyje nebus stabili, didelių puotų su šimtais svečių planuoti neverta. Net jei norite didelės šventės su būriu draugų, verčiau vestuves nukelti tolimesniam laikui arba dabar suplanuoti jaukų pasibuvimą artimiausių žmonių būryje, o šventę iškelti kiek vėliau.Toks variantas finansiniu atžvilgiu būtų saugiausias, o juolab, jei jūsų draugai ar artimieji gyvena užsienyje – išvengsite nesklandumų dėl kelionių.

Kaip sako jaunieji Povilas ir Asta, jie planavo vestuves tik su liudininkais, o vakarienė laukė tiesiog namuose, nes tuo metu net restoranai dar nedirbo, tad jei būtų planavę didelę šventę, tikrai būtų išleidę nemažai pinigų, o avansų turbūt ir neatgavę.

Jei nuspręsite organizuoti didelę šventę – būkite pasiruošę, jeigu ją tektų perkelti kitai datai ar net kitiems metams ir visus susitarimus su tiekėjais būtinai užtvirtinkite pasirašydami sutartis.

Rezervuokite tik būtiniausias paslaugas

Planuojant vestuves, būtina iškart apgalvoti šventės ir ceremonijos vietą, tad tai vertėtų rezervuoti kuo anksčiau, net jei nesate tikri, ar vestuvės įvyks. Kitas svarbus aspektas yra fotografo paslaugų rezervacija, kadangi neretu atveju jaunieji fotografus užsisako dar likus metams iki numatytų vestuvių.

Kaip sako vestuvių fotografė Gabrielė Radavičiūtė, rezervuoti fotografą būtina kuo anksčiau, mažiausiai likus pusmečiui iki vestuvių, norint, kad patinkantis fotografas dar būtų laisvas. Kitu atveju, gali tekti tenkintis tuo, kas likę laisvi.

Vestuvės

Fotografė akcentuoja ir tai, kad nevertėtų baimintis prarasti sumokėto avanso atšaukimo atveju, nes visuomet pasirašomos sutartys su jaunaisiais, kuriose visos sąlygos įvardytos ir tikrai lanksčiai numatomos: „Visi suprantame, kokia šiuo metu situacija, tad su jaunaisiais, net jei tenka atšaukti, visuomet randame abiem pusėms priimtiną sprendimą dėl pinigų.”

Rūpinkitės šventės detalėmis

Vestuvių planavime yra daug sudedamųjų šventės detalių – gėlės, dekoracijos, vardų kortelės, palinkėjimų knygos, dovanos svečiams, fotosesijų sienelė ir pan. Visa tai yra neribojama laiko, todėl pirkti, gamintis ar konsultuotis su dekoratorėmis tikrai verta net ir nežinant, ar vestuvės numatytu metu tikrai įvyks.

Anot dekoratorės Justinos Vasiljevaitės, pagrindinis patarimas jaunavedžiams yra kalbėti apie šventės stilistiką, spalvinę gamą, stiliaus charakterį dalykams, kuriems šventės perkėlimas tikrai neturės jokios įtakos, o floristikos sprendimus palikti kūrėjui. Tokiu būdu perkėlus šventę vėlesniam laikui, netektų visko kardinaliai keisti ir išleisti nemažai papildomų pinigų.

Tad net jei pandemijos akivaizdoje sudėtinga planuoti vestuves, kaip sako vasarį susituokę Povilas ir Asta, svarbiausia – lankstūs susitarimai su paslaugų tiekėjais, bendradarbiavimas ir geras nusiteikimas, nes kad ir kaip bebūtų, vestuvės – ypatinga gyvenimo šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)