ERDVĖ. Gerai, suprantame, kad atskiro kambario sau ir savo atsipalaidavimui, savo laikui tu turbūt neturi. Tad pagalvok kur galėtum turėti savo kampelį. Galbūt jei itin mėgsti vonios ritualus ir ten atsipalaiduoji – galbūt ten gali susikurti daugiau jaukumo? O gal tam pačiam miegamajame bent palangė plati ir ant jos gali susikurti savo oazę? Gal pasisekė ir turite svečių ar darbo kambarį? Ten tikrai atsiras vienas kitas kvadratinis metras tavo erdvei. Tiesiog pažiūrėk kūrybiškai – jei ta erdvė nedidelė, ar laikina – viskas gerai, svarbu tu žinai, kad išsitraukus kelis daiktus tuoj atsidursi savo oazėje.

AUGALAI. Pasirodo, augalai ne tik valo namų orą, bet ir veikia atpalaiduojančiai. Kampelis su keliais augalais tikrai atsiduos atsipalaidavimu. O tropikus imituojantis, transportuojantis į Balį kampelis išvis gali būti kažkas nežemiško.

KVAPAI. Visų pirma apsibrėžkim – sintetiniai kvapai nėra gerai, sintetinės žvakės taip pat turi daug mažiau naudos nei natūralios, pagamintos iš sojų ar bičių vaško. Beje, eteriniai aliejai gali veikti mūsų hormonus, padeda atsipalaiduoti, nurimti, susikaupti, lengviau medituoti, nusikelti mintims kažkur, kur neša eterinių aliejų kvapas. Nepamirškim ir eterinių aliejų mišinių, ne tik žvakėse, bet skirtų ir tepimui ant kūno, ir garinimui.

TEKSTŪROS. Visą dieną dažnas esame pratę prie kietų paviršių – ofiso stalas kietas, kėdė, na gerai minkštesnė, bet tai nėra sofa ar lova, automobilis kietas, virtuvėje ruošiant šeimynai maistą irgi tikrai kone visi paviršiai kieti. Tad atsipalaidavimo erdvė gali būti visiškai priešinga – minkštutėlė, pūkuota, švelni, puri, maloni įkristi, skirtingų faktūrų medžiagų.

GALIMYBĖ KEISTI POZAS. Malonu įkristi kažkur, kur minkšta, išsidrėbti" ant sofos, užsikelti kojas ant pakojo, puiku, tas irgi gerai, bet žinok, kad kūnui duosi kitokio poilsio jei pasėdėsi ant grindų – veiks kiek kiti raumenys nei sėdint biure. Tad galbūt knygą gali paskaityti atsisėdus ant grindų?

GARSAI. Nebūtinai muzika. Gal norėsi įsijungti vandenyno ošimą? Gal džiunglių garsus? Gal atsidarius Tavo langą girdėsi gamtos garsus? O gal nori visiškos tylos? Namų SPA idealu būtų turėti galimybę pasirinkti tai, ko tuo metu reikia Tau.

ATSIGERK. Jei nori atsipalaiduoti – gerk kažką be kofeino, ypač jei tą darai vakare. Nes vakaro atsipalaidavimas su kavos puodeliu gali baigtis ne tokia atpalaiduojančia naktim. Aukštos kokybės arbata gali būti pritraukiama net ir šaltuoju būdu. Ji Tave nuramins. Jei arbatos nemėgsti, turėk ten grafiną vandens. Bet būtinai nepamiršk skysčių.

PASILEPINK. Nepažįstam Tavęs. Kas tai galėtų būti? Ko norėtum? Galbūt išsitepti kūną aliejumi? Pasimasažuoti kremu su eterinių aliejų mišiniais? Gal užsidėti veido kaukę? Gal šios procedūros visai Tavęs nedomina? Gal knyga? Gal spalvinimas? Siuvinėjimas? Karpymas? Būk laisva eksperimentuoti – vienąkart gali tiesiog medituoti, kitąkart pabandyk įdarbint rankas ir kartu protą – pamatysi kaip rūpesčiai sumažės.

LAIKAS. Žinom, vis lauki penktadienio vakaro, bet penktadienio vakare jau patingi, o savaitgalis dažnai kažkaip pats pasiskiria draugams ir šeimai, namams ir valgio gaminimui. Tačiau skirti kad ir 15-20 minučių sau kasdien netgi privalai – niekas nesugrius, nenumirs iš bado jei tiek laiko sau skirsi kasdien. Tad rask laiko, kad ši mini oazė tarnautų Tau.