Kaip rašoma portale eviemagazine.com, atstumas tarp akių ir burnos turi prilygti maždaug trečdaliui veido ilgio, o atstumas tarp akių turi būti šiek tiek mažesnis nei pusė veido pločio.

Vis dėlto veido proporcijos nėra vienintelis svarbus dalykas. Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad moterys palankiau vertina tuos vyrus, kurių kūno sudėjimas primena apversta piramidę, t. y. plačių pečių ir siauro juosmens savininkus. Nustatytas idealus juosmens ir klubų santykis (skaičius, gautas vieną apimtį padalijus iš kitos) – 0,86, o idealus liemens ir krūtinės santykis – 0,77.

Žinoma, egzistuoja ir idealiais laikomi ūgis beigi svoris. Tobulas vyras, esą, turėtų būti ne žemesnis nei 182 centimetrų (jeigu aukštesnis, aišku, – ne bėda) ir sverti maždaug 85 kilogramus.

Tai sužinojus, veikiausiai pasidarė įdomu, kas, po galais, galėtų atitikti šituos reikalavimus ir pagrįstai laikyti save tiesiog tobulu. Ponai ir ponios, vargu ar pasijusite didžiai nustebinti, kai sužinosite, jog tasai etaloninių standartų pavyzdys – tai aktorius Bradley Cooperis.

BAFTA 2019 apdovanojimų akimirkos

Galioja nuostata, kad B. Cooperio veidas yra antras pagal tobulumą Holivude po George‘o Clooney. Dalykas tas, kad B. Cooperio veidas beveik tiksliai atitinka auksines proporcijas, pagal kurias simetrijos ir grožio gamtoje ieškojo dar senovės graikai. Aktoriaus ūgis taip pat tobulas – 185 centimetrai. Patrauklumo balų jam, aišku, padeda pelnyti ir žydros akys bei rudi plaukai.

Kūnas – svarbiau nei veidas

Moterys paprastai atkreipia dėmesį ir į tam tikras vyrų kūno vietas, o šitai reiškia, kad svarbus ne vien tik veidas. Ši prielaida pasitvirtino po 2017-aisiais internetinės sveikatos priežiūros tarnybos „Dr. Felix“ atlikto tyrimo. 24 proc. moterų prisipažino, kad joms patraukliausia vyrų kūno vieta – krūtinė, o 13 proc. mano, jog tai – pilvo sritis. Jei šias dalis sujungtume, išeitų stuomuo, kitaip – torsas.

Ir visgi – kokio tipo torsas pripažįstamas seksualiausiu? Remiantis Kalifornijos universiteto Los Andžele atlikto tyrimo išvadomis, moterims patraukliausi atrodo dailaus stoto vyrai. Bet ką tai reiškia? O reiškia, kad jie neturi būti nei labai perkarę, nei pernelyg raumeningi. Nieko prikišti tikriausiai nepavyktų Davidui Beckhamui.

2013-aisiais olandų psichologai eilinį kartą išsiaiškino, kad daugelis moterų pirmenybę teikia aukštiems vyrams. Pykti tikrai nėra dėl ko, nes tokio apsisprendimo priežastys glūdi evoliucijoje. Vertinant biologiniu požiūriu, aukštais vyrais moterys pasitiki kaip sugebančiais jas apginti. Nors šiaip jau ūgis nebūtinai signalizuoja apie fizinį pajėgumą, pasąmoningai būtent aukštus vyrus moterys laiko stipresniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)