„Norime šį kartą dėmesį skirti moterims. Tikimės, kad šis moterims skirtas užsiėmimų ciklas bus naudingas kiekvienai, o damos turės galimybę sužinoti apie save galbūt dar neskaitytus ar negirdėtus dalykus“, – pranešime žiniasklaidai kalbėjo „Sveiko miesto“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė.

Ieva Amala jau daugiau nei 10 metų tyrinėja savo kūną, protą, emocijas ir sielą. Per visus šiuos metus jos kelyje buvo ir yra daug nuostabių mokytojų – Ramunė Andrijauskė, Valdas Velavičius, Prasadas Rangnekaras, Christophas Erbelis ir kt. Ieva Amala veda internetines dirbtuves ir kursus, kurie pritraukė jau tūkstantį moterų. Taip pat ji rengia moterų ratus Rygoje ir Vilniuje.

„Suplanuotos internetinės praktikos leis geriau pažinti savo menstruacijų ciklą – ne tik kraujavimo etapą, bet ir kitus etapus, kaip ovuliacijos, liuteininę, folikulinę fazes. Daugiau papasakosiu, kokia sportinė veikla geriausia skirtingose fazėse, kaip planuoti savo verslą ir kasdienybę, taip pat leisime sau patirti kiekvienos fazės unikalumą, ją išjausti per judesio praktiką“, – pasakojo Ieva Amala.
Keturių užsiėmimų ciklas vyks nuo vasario 23 dienos kiekvieną antradienį 18.30 val. Užsiėmimai vyks čia.

Ieva Amala atskleidžia, kad sąmoningumo keliu ji pradėjo eiti dar būdama vienos didžiausių Lietuvoje internetinių sprendimų agentūros direktore Lietuvoje. Tada ji pastebėjo, kad geriausias kelias į laimę – padėti moterims.

„Karjera klostėsi sėkmingai, nes visą savo gyvenimą nuosekliai manifestavau ir jį dėliojau būtent taip, kaip norėjau. Tačiau kuo giliau nėriau į savo sielos gelmes, tuo aiškiau jutau širdies balsą – tai ne mano kelias. Paskutinius metus savo darbe kentėjau. Todėl nusprendžiau klausytis savo širdies balso, kuris mane atvedė prie tikrojo gyvenimo pašaukimo – padėti moterims atrasti jų vidinę laisvę, seksualumą ir priimti save tokias, kokios jos yra“, – sakė Ieva Amala.

Moterys dažnai skundžiasi savo nuotaikų svyravimais, ypač artėjant menstruacijų laikotarpiu. Pasak Ievos Amalos, tai yra visiškai normalu, o norint kažkiek tą kontroliuoti, reikia investuoti šiek tiek laiko į savęs pažinimą.

„Galbūt intuityviai pastebėjai, kaip mėnesio eigoje vienomis dienomis esi žymiai darbingesnė, kitomis dienomis nori tiesiog nieko neveikti, kartais jautiesi tokia atvira ir trykštanti pasirodyti visam pasauliui, o kartais nori užsisklęsti savyje ir nieko nematyti. Visi šie pojūčiai yra normalūs, mes save per mėnesį patiriame skirtingai, bet kaip ir žemė turime savo cikliškumą ir jei žinotume, kada mums geriau daugiau ir intensyviau judėti, kada geriau ilsėtis, būtume su savo kūnu ir emocijomis didesnėje harmonijoje“, – pabrėžė sąmoningo gyvenimo specialistė.

Ieva Amala kviečia praktikose dalyvauti moteris, kurios yra cikle ir taip pat moteris, kurioms yra menopauzė. Nors daugumą moterų puikiai supranta kiekvieną fazę ir atsirandančius pojūčius, ne kiekviena įsigilina į savo kūno ženklus, todėl praplėsti savo žinias visada gali būti pravartu.
Judesio praktikos vyks pagal moters ciklą. Vasario 23 dieną vyks liuteninės fazės (prieš menstruacijas), kovo 2 dieną – kraujavimo fazės (menstruacijos), kovo 9 dieną – folikulinės fazės (po menstruacijų), kovo 16 dieną – ovuliacijos fazės judesių praktikos.

Ieva Amala trumpai apžvelgia kiekvieną iš fazių, apie kurias ir vyks minėtas užsiėmimų ciklas.
Liuteninė fazė yra pati dramatiškiausia iš visų ir daro didžiausią įtaką moters kasdieniam gyvenimui. Prasidėjus šiai fazei, fizinė jėga ir ištvermė po truputi ima mažėti, moteris tampa jautresnė, nekantresnė.

Kraujavimo fazė yra užsidarymo savyje metas. Tai laikas, kai reikia įsiklausyti į savo kūną ir vidinį balsą. Kraujavimo metu barjeras tarp sąmonės ir pasąmonės sumažėja, o tai leidžia moteriai atsiverti ir giliau suvokti savo kūną bei savo poreikius.

Folikulinė fazė yra atgimimo, naujos energijos metas. Pasibaigus menstruacijoms, kūnas sulieknėja, tampa lankstesnis, kupinas energijos, šiuo laiku moteris tampa fiziškai stipresnė, ištvermingesnė, o protas aiškus ir aštrus.

Ovuliacijos fazė yra energijos bei stiprybės metas, tačiau priešingai nei prieš tai fazė, ji yra ne dinaminė, bet skleidžianti motinišką šilumą. Šioje fazėje puikus laikas bendravimui, dalinimuisi, viešam kalbėjimui.

Daugiau apie kiekvieną fazę bus papasakota praktikų metu. „Moteris, kuri pažįsta savo ciklą, supranta, kaip keičiasi kūnas ir emocijos viso mėnesio metu, žino, kaip planuotis savo asmeninį ir verslo gyvenimą. Tai ją padaro galinga moterimi“, – pridūrė Ieva Amala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)