Mitas: penio dydis turi įtakos seksualiniam pasitenkinimui

Nuo seno sklando mitas, kad didesnis penis suteikia moteriai stipresnį malonumą, rašoma tinklalapyje insider.com. Bet seksologai pabrėžia – penio ilgis ar plotis jokiu būdu nėra susijęs su vyro ar jo partnerės seksualinio pasitenkinimo lygiu.

Mitas: sėklidžių skausmas ir ilgai neišsiliejusi sperma – mirtinai pavojinga

Pamėlusios sėklidės, jų ir penio skausmas, diskomfortas – baugūs pojūčiai. Vis tik tai nėra pavojinga gyvybei. Vyrui lytiškai susijaudinus, į sėklides ir varpą priplūsta kraujo. Jei sperma neišsilieja, nuo priplūdusio kraujo sėklidės gali pamėlti. Greičiausias būdas nuo to pasveikti – ejakuliuoti.

Mitas: vyrai nesuvaidina orgazmų

Vyro pasiektą aukščiausią malonumą tašką akivaizdžiausiai rodo ejakuliacija. Vis tik, seksologų teigimu, vyrai irgi imituoja orgazmą. Jie gali imituoti garsus, judesius. Ejakuliacijos nesimatys, bet kaltę galima suversti vartojamiems vaistams ar kokiai nors sveikatos problemai.

Mitas: vyrai vienu metu patiria tik vieną orgazmą

Vyrai vienu metu gali patirti tik vieną orgazmą, nes po ejakuliacijos reikia laiko, kad penis vėl sustandėtų. Tiesa, vyrai gali pasiekti orgazmą ir neejakuliavę – tada įmanoma pajusti ir kelis orgazmus iš eilės.

Mitas: vyrams būtina ejakuliuoti norint patirti seksualinį malonumą

Pasak urologo J. Brahmbhatto, spermos išsiliejimo poreikis seksualinės sueities metu – daugiau individualus noras. „Teko susidurti su daugybe vyrų, kurie patenkinti savo lytiniu gyvenimu, net jei jie ne visada lytinius santykius užbaigia ejakuliuodami“, – teigė medikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)