Neseniai atliktas tyrimas įrodė, kad pakartotinis mėgstamos televizijos laidos ar serialo žiūrėjimas iš tikrųjų gali suteikti laimės. Kaip rodo rezultatai, tie, kurie nusprendžia vėl peržiūrėti mėgstamą televizijos laidą ar perskaityti knygą, tai daro ne todėl, kad tai lengva ir įprasta, bet todėl, kad yra tikri, jog pakartotinis vartojimas suteiks komfortą.

Anot tyrimo, tie, kurie pasirenka pakartotinai žiūrėti filmą, serialą ar skaityti knygą, turi suprasti, kad tai lygiai taip pat naudinga, kaip kad daryti tą pirmą kartą.

„Mes pastebime, kad vartotojai, kurie nors kartą pasirinko kartoti hedoninę patirtį, išreiškia ir patvirtina jos ypatingą reikšmę“, – tyrimo metu nustatė jo autoriai Cristel Antonia Russell ir Sidney J. Levy.

Neel Burton, knygos „Dangus ir pragaras: emocijų psichologija“ autorius, „The Huffington Post“ sakė, kad nostalgija taip pat turi daug bendro su tuo, kodėl mums patinka žiūrėti anksčiau matytus serialus. „Yra daugybė dalykų, kurių niekaip neprisiverčiame peržiūrėti ar perskaityti, ypač pasaulyje, kuriame turime prieigą prie praktiškai neribotos pramogų ir kultūrinės medžiagos. Todėl prioritetą teikiame tam, kas mums teikia arba komfortą, arba perspektyvą “, – pareiškė Burtonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)