Meilės indeksą tyrinėjanti komanda kiekvienai šaliai davė iki 25 balų už kiekvieną veiksnį. Tarkime, kuo šalyje daugiau skyrybų, tuo didesnį balą šalis gauna. Daugiausiai galima buvo surinkti 75 balus ir atsidurti sąrašo apačioje, rašoma tinklalapyje manyspins.com.

Remiantis analize, sąrašo apačioje atsidūrė Švedija. Šios šalies gyventojams, panašu, kad labiausiai nesiseka meilėje. Pagal skyrybų skaičių 1000 gyventojų Švedija užima 6 vietą, bet pagal vienišų namų ūkių skaičių – pirmąją: net 51 proc. namų ūkių čia yra iš vieno asmens.

Antroje vietoje yra Jungtinė Karalystė, čia yra didžiausias skyrybų skaičius visoje Europoje. Be to, britai yra itin aktyvūs pažinčių svetainėse.

Vokietija ir Danija atitinkamai dalijasi trečią ir ketvirtą vietas. 1,1 milijonas vokiečių kiekvieną mėnesį „Google“ paieškoje ieško atsakymo į klausimą: kaip rasti meilę. Tuo tarpu Danija pirmauja pagal skyrybų skaičių.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Suomija. Čia ne tik aukštas skyrybų skaičius, bet ir daug vienišų namų ūkių – net 41 proc.

Lietuva šiame sąraše užima penktąją vietą. 43 proc. nekilnojamojo turto objektų įsikūrę vieno asmens namų ūkiai, o 1000 gyventojų tenka trys skyrybos. Pagal skyrybų skaičių Europoje užimame trečiąją vietą.

Toliau rikiuojasi šios šalys: Nyderlandai, Ispanija, Belgija, Estija, Austrija Italija, Latvija.

Kurios šalys yra laimingiausios meilėje?

Paaiškėjo, kad slovakai turi didžiausią šansą surasti meilę. Tūkstančiui gyventojų čia tenka vos 1,8 skyrybos, o tik 22 proc. visų namų ūkių yra „vieniši žmonės“.

Antra laimingiausia šalis pagal meilės indeksą yra Kroatija, trečia – Slovėnija, ketvirta – Airija, penkta – Rumunija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)