Tinklalapis psychologytoday.com pateikia 6 įmanomas priežastis, kodėl vyrai nenori mylėtis.

1. Žemas testosterono lygis

Daugumai vyrų visą gyvenimą netrūksta vadinamojo sekso hormono – testosterono. Jei pradingo seksualinis geismas, jei vyras poroje ima vengti sekso, metas kreiptis į gydytoją.

2. Dingsta trauka partnerei

Kartais vyras nustoja jausti partnerei trauką, todėl nebenori su ja mylėtis. Vis tik svarbu atsiminti, kad ilgalaikiuose santykiuose trauka susideda iš daugelio komponentų – vizualinio pasitenkinimo ir seksualinės traukos, taip pat iš įvairių su santykiais susijusių jausmų – tarpusavio sutarimo, mokėjimo drauge atsipalaiduoti, abipusės pagarbos.

3. Nerimas dėl savo pajėgumo

Daug vyrų yra įsitikinę, kad jiems privaloma visada patirti erekciją, kad ji turi būti tvirta ir ilga. Nepriklausomai nuo to, ar vyras jaučia geismą, jei jis turi erekcijos sutrikimų, gali iš anksto nerimauti ir vengti intymios sueities.

4. Vyras įpratęs masturbuotis

Kai kurie vyrai, nenorėdami būti atstumti ar neturėdami ilgalaikės partnerės, tenkina savo seksualinius poreikius masturbuodamiesi. Dažnai jie pasitelkia ir pornografinę medžiagą, nes taip paprasčiau susijaudinti ir visada patirti lytinį malonumą.

5. Bodėjimasis

Moterims reikalingos ilgos įžanginės glamonės, joms patinka seksas be skubėjimo, o vyrai kartais nori tiesiog greito sekso. Kai organizme daug testosterono, jie greitai seksualiai susijaudina, tačiau tai gali būti ir kliūtis intymiems santykiams su partnere – juk ji ne visada jaus tokį patį stiprų geismą. Vyrams, girdėdamas iš moters, kad „jam rūpi tik seksas“, gali pasijusti nesmagiai ir imti bodėtis seksu. Juk vyras, kuris iš tiesų desperatiškai trokšta sekso ir fiziologiškai yra užprogramuotas norėti sekso, iš tiesų nori sekso konkrečiai su savo partnere, jam tai – ir geismo, ir meilės išraiška.

6. Neištikimybė

Jei vyras be aiškios priežasties staiga nebenori sekso, dažna to priežastis – neištikimybė. Romanai dažnai užmezgami dėl nepasitenkinimo seksualiniu gyvenimu, kita vertus, jie neretai pasitelkiami kaip sprendimas sudėtingoms santykių problemoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)