Kad ir kaip būtų, pravartu pasidomėti, kas nutinka kūnui, jei dvi dienas iš eilės žmogus nenusiprausia po dušu.

Rytinis dušas

Begalė žmonių dienos pradžios neįsivaizduoja be žvalinančio dušo. Esą, švariame kūne – švarios mintys. Kas rytą lysti po dušu – pagirtinas įprotis, darantis teigiamą įtaką ne tik fizinei savijautai, bet ir emociniam žmogaus nusiteikimui, rašoma portale lime.energy.

Vaikai

Naujagimiams pirmiau išsakyta nuostata negalioja. Kadangi jų odelė itin jautri, prausti naujagimius reikėtų kartą arba porą kartų per savaitę. Užgijus bambos žaizdelei, kūdikius rekomenduojama maudyti kasdien, kad jie užsigrūdintų.

Plauti ar neplauti

Galvos plovimas – atskiro punkto reikalaujanti procedūra. Daugelis mokslininkų sutaria, kad galvą galima plauti du kartus per savaitę. Tada plaukai neišsausėja, o kadangi tarpai tarp plovimų yra pakankami, tinkamą galvos odos būklę palaiko natūraliai išsiskiriantys riebalai.

Dušas ir imunitetas

Iš viso žmogaus organizme tarpsta tūkstantis įvairių rūšių bakterijų (pagalvokite apie žarnyną) ir 40 tipų grybelių. Tačiau nepanikuokite – šios bakterijos yra naudingos žmogui, nes, tarkim, saugo jį nuo įvairiausių kenksmingų patogenų.

Itin dažnas prausimasis po dušu ir prausiklių bei muilo naudojimas nėra rekomenduotinas, nes, be bakterijų, nuo odos paviršiaus pašalinama ir apsauginė plėvelė, susiformuojanti kaip riebalų liaukų funkcijos rezultatas.

Kaip dažnai praustis po dušu

Vis dėlto prausiantis po dušu tik kas 2–3 dienas taip pat kyla rizika sveikatai. Net jeigu nesportuojate ir dienas leidžiate ramiai būdami namuose, tai dar nereiškia, kad neprakaituojate. Per kelias dienas susiformuojantis prakaito ir kenksmingų mikrobų derinys neigiamai veikia sveikatą. Vengimas reguliariai praustis po dušu gali privesti ir prie bakterinių arba grybelinių infekcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)