23-ejų metų Evelina jau dirba apskaitos specialiste Kaune ir, rodos, nieko bendro su teise neturi, tačiau gali pasigirti Konstitucijos egzamino prizais. Ar tokia sėkmė reikalauja specialaus pasiruošimo? „Egzaminui ruošiuosi kasdien. Kiekvieną dieną skaitau naujienų portalus, domiuosi, kas vyksta šalyje, pasaulyje, valdymo institucijose“, – sako pripažinta Konstitucijos žinovė.

Pasak pašnekovės, laikant egzaminą, nepakanka pasikliauti tik sėkme. „Užduočių rengėjai kasmet stengiasi nustebinti naujais klausimais, užduotys būna skirtingos, originalios. Būtent tai ir skatina ieškoti naudingos informacijos ir atnaujinti savo sukauptą žinių bagažą“.

Renginio organizatorių tikslas – įtraukti kuo daugiau jaunimo, paskatinti domėtis Lietuvos pagrindiniu įstatymu. Evelina sako, kad žmonėms dar trūksta teisinio išprusimo, tiek jaunam ar vyresniam visada pravers teisinės žinios, kurias jie gali pritaikyti kasdienybėje.

Evelina Mincevičiūtė

„Konstituciją galima skaityti daug kartų, bet svarbu suprasti, kas ten parašyta, gebėti gretinti ir suvokti skirtingus straipsnius. Svarbiausia, nuolatos domėtis tuo kas, kas vyksta mūsų visuomenės gyvenime, o istorinių žinių, kurių taip pat prireikia sprendžiant užduotis, turiu sukaupusi iš mokyklos. Be to, mėgstu istorines knygas apie Lietuvos praeitį, valdymą. Man įdomi tarpukario Lietuvos istorija – tuo laiku buvo priimtos trys laikinosios ir trys nuolatinės Konstitucijos“, – patarimais, kaip pasiruošti egzaminui dalinasi Evelina.

Šiais metais Konstitucijos egzaminas vyks tik virtualioje erdvėje. Jau lapkričio 11 d., nuo 9 iki 13 val. visi Lietuvos piliečiai galės pasitikrinti savo žinias. Konstitucijos egzamino užduotis dalyviai ras DELFI portale ČIA. Piliečiai prisijungti prie egzamino gali jiems patogiu laiku. Užduočių atlikimui skirtos 45 minutės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)