Aktorė sportuoja prižiūrima asmeninio trenerio ir daro tai, kai tiktai gali – kartais net vidury nakties. Kalbėdamas su leidiniu „Women‘s Health“, jos treneris Leyonas Azubuike‘as patikino, kad J. Aniston treniruočių grafikas neapsieina be trijų kartų per savaitę, bet pasitaiko, kad aktorė sportuoja ir kasdien. Viena jos treniruotė dažnai užsitęsia iki pusantros valandos.

Dirbdamas su šia įžymybe, L. Azubuike‘as taiko specialią treniravimo metodiką, vadinamą periodizacija. Laikantis šios strategijos, bendrasis fizinio aktyvumo planas suskaidomas į tam tikras fazes, į kurias gali būti įtraukta savaitės, mėnesio ar netgi metų treniruočių programų. Štai kodėl aktorės treniruočių grafikas nėra pastovus, o svyruoja nuo trijų dienų per savaitę su 45 minutes trunkančiomis sesijomis iki net septynių dienų per savaitę.

Vien tiktai dėl mankštos ji keliasi labai anksti

Treniruotis kaip J. Aniston, toli gražu, nelengva. Ir aktorės, ir trenerio darbo grafikas beprotiškai įtemptas, todėl abiem tenka išnaudoti kiekvieną pasitaikiusią progą.

„Man davus startą, ji turi paklusti, – juokais sako L. Azubuike‘as. – Jeigu filmavimas jai nusimato trečią valandą nakties, bet iki tol turi įvykti treniruotė, ji ir įvyksta. Šiuo atžvilgiu mes vienas kitą gerbiame, o abipusis supratimas ypač padeda susitarti.“

Ji mėgsta įvairovę

„Yra ir bokso, ir šuoliukų, ir jėgos pratimų. Ypač daug dėmesio skiriame pratimams su elastinėmis juostomis, todėl jau turime kuo pasigirti, – dėsto L. Azubuike‘as. – Susukame juostas taip, kad pasipriešinimas būtų kuo didesnis, kad pratimas prilygtų iššūkiui. Man ypač patinka kaitalioti pratimus. Tokia metodika pasiteisina – kūnas sureaguoja, ima keistis.“

Kiek anksčiau, kalbėdama su portalu „People“, J. Aniston prisipažino, kad tikroji jos aistra – tai joga. Jogą aktorė praktikuoja nuo 2005-ųjų.

Kartais į treniruočių grafiką jį įterpia apsilankymą dviračių treniruoklių salėje, mat laikosi nuostatos, kad įvairovė tiesiog būtina, kad raumenys neturi prie ko nors priprasti.

Jennifer Aniston

Visiškai neseniai ji pamėgo dar vieną sporto šaką – boksą, ir ne kieno nors kito, o trenerio L. Azubuike‘o dėka.

„Šiam užsiėmimui esu ištikima ilgiausiai, neskaitant, aišku, jogos“, – per interviu leidiniui „In Style“ sakė J. Aniston.

Išmėginkite J. Aniston „lentų“ seriją

Paprastoji „lenta“ („plank“)

Atsistokite keturiomis, keliais ir delnais atsiremdama į grindis. Pasistenkite, kad delnai būtų tiesiai po pečiais. Dabar ženkite žingsnį atgal – iš pradžių viena, tada kita koja. Visiškai ištieskite kojas per kelius ir pasistenkite, kad kūnas nuo kulnų iki viršugalvio sudarytų kuo tiesesnę liniją. Žvilgsnis turi būti nukreiptas į grindis, tiktai šiek tiek į priekį. Dabar įtempkite sėdmenis bei šlaunis ir sustinkite tokioje padėtyje.

Šoninė „lenta“

Atsistokite į „lentos“ pozą taip, kad delnai būtų tiesiai po pečiais, o pėdos klubų plotyje. Kreipdama pėdas į dešinįjį šoną sukitės į dešinę ir tuo pačiu metu tieskite dešiniąją ranką į lubas taip, kad išsitemptų krūtinės ląsta. Grįžkite į pradinę padėti ir tą patį atlikite sukdamasi į kairiąją pusę.

„Lenta“ ir prisilietimai prie pečių

Vėl atsistokite į paprastosios „lentos“ pozą, bet šįkart taip, kad tarpas tarp pėdų būtų platesnis nei pečiai. Dabar dešiniąja palieskite kairįjį petį ir ranką nuleiskite. Tada kairiąja ranka palieskite dešinįjį petį. Atliekant šį pratimą, klubai turi išlikti stabilūs, nukreipti tiesiai į grindis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)