Tinklalapis harpersbazaar.com surinko 14 faktų apie princesę, kurie iki šiol mažai kam žinomi.

Diana buvo ketvirta iš penkių vaikų

Princesė Diana turėjo dvi seseris: Sarah ir Jane, ir jaunesnįjį brolį Charlesą Spencerį (dabar Earl Spencer). Kitas jos brolis Johnas Spenceris mirė praėjus kelioms valandoms po jo gimimo 1960 m. sausio mėn., likus pusantrų metų iki Dianos gimimo.

Jos tėvai išsiskyrė, kai jai buvo 7-eri

Dianos tėvai Frances Shand Kydd ir 8-asis grafas Spenceris Edwardas Johnas Spenceris išsiskyrė, kai jai buvo vos septyneri metai. Dianos tėvų santykiai buvo gana audringi. Kaip išsiskyrimo priežastis buvo paminėta apgavystė ir fizinė prievarta.

Ji norėjo būti balerina, bet buvo per aukšta

Diana mokėsi baleto ir norėjo tapti profesionalia šokėja, tačiau užaugo per aukšta, kad galėtų tęsti.

Mokykla nebuvo jos „arkliukas“

Iki devynerių metų Diana mokėsi namuose, o likusį laiką mokėsi internate. Ji dukart neišlaikė egzaminų ir metė mokyklą, kai jai buvo 16 metų. Šveicarijoje ji lankė mokyklą tik vieną semestrą, kol susitiko su princu Charlesu.

Princas Charlesas ir Diana su vaikais

Ji dirbo aukle ir mokytoja

Prieš susipažindama su princu Charlesu ir tapdama princese, Diana dirbo daugybę darbų, įskaitant auklės ir mokyklos mokytojos. Jai buvo mokama po 5 dolerius per valandą už tai, kad ji žaisdavo su vaikais, skalbdavo ir valydavo. Ne visą darbo dieną Diana dirbo darželio auklėtoja Londono Pimlico rajone.

Ji buvo pirmoji karališkoji nuotaka, turinti apmokamą darbą

Kai 1981 m. ištekėjo už princo Charleso, Diana tapo pirmąja karališkąja nuotaka, kuri turėjo apmokamą darbą. O Kembridžo hercogienė buvo pirmoji karališkoji nuotaka, turinti universitetinį išsilavinimą.

Princas Charlesas pirmiausia susitikinėjo su vyresne Dianos seserimi

Diana su būsimu vyru susipažino per savo vyresnę seserį Sarah. Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje princas Charlesas ir Sarah susitikinėjo, būtent taip Diana pirmą kartą susipažino su princu.

Princas Charlesas buvo jos tolimas pusbrolis

Diana ir Charlesas iš tikrųjų buvo tolimi giminaičiai. Jie buvo 16-os eilės pusbroliai. Beje, ir princas Williamas yra susietas giminystės ryšiais su savo žmona Kate Middleton. Jie yra 12-os eilės pusbroliai.

Prieš susituokdama, Diana buvo susitikusi su princu Charlesu tik 12 kartų

Prieš susižadėdami 1981 m., Charlesas ir Diana buvo susitikę tik keliolika kartų.

Jos vestuvinė suknelė buvo rekordinė

Dianai dramblio kaulo spalvos vestuvinę suknelę pasiuvo vyro ir žmonos dizainerių komanda Davidas ir Elizabeth Emanuel.

Princesė Diana su vaikais

Ji pirmoji gimdė ligoninėje

Karališkoji tradicija buvo tai, kad sosto įpėdiniai gimdė namuose. Tačiau princas Williamas buvo pirmasis būsimas monarchas, gimęs ligoninėje, nes Diana tiek jį, tiek Harį pagimdė Šv. Marijos ligoninės „Lido“ sparne.

Ji turėjo daug garsių draugų

Diana turėjo daug žinomų draugų, tarp kurių Eltonas Johnas, George'as Michaelas, Tildas Swinton ir Liza Minelli. Diana taip pat draugavo su Kurtu Russellu ir Goldie Hawn, kurių rančoje praleido dešimt dienų, kad pabėgtų nuo paparacų.

„ABBA“ buvo jos mėgstamiausia grupė

Žinoma, kad Diana buvo didžiulė švedų pop grupės ABBA gerbėja. Kembridžo kunigaikštienė ir princas Williamas subtiliai pagerbė Dianą, grodami ABBA muziką savo vestuvių vakarėlyje 2011 m.

Ji palaidota savo šeimos saloje

Po tragiškos mirties 1997 m. Diana buvo palaidota Althorpo dvare Nortamptone. Dvaras Spencer šeimai priklauso daugiau nei 500 metų. Jos atminimui buvo skirta nedidelė sala su šventykla ant Ovalo ežero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)