Daugiausiai Alida svėrė 145 kilogramus ir prisimena, jog depresija sirgo jau nuo 12-os metų, kai kentė patyčias, kurios privedė ją prie savęs žalojimo, skelbia dailymail.co.uk.

Po to, kai paliko savo toksišką partnerį ir keletą mėnesių tiesiog norėjo slėptis namuose, Alida nusprendė apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis ir atsikratė 80 kilogramų.

Dabar mergina ruošiasi kitąmet dalyvauti fitneso varžybose, kur žada pademonstruoti savo nepaprastą transformaciją.

Alida prisimena: „Kiek save prisimenu, tiek iš manęs buvo tyčiojamasi. Tai prasidėjo dar pradinėje mokykloje ir tęsėsi iki tol, kol ėmiau mesti svorį. Buvo taip blogai, kad dažnai savaitėmis neidavau į mokyklą, žalojau save ir buvau linkusi į savižudybę. Labiausiai iš manęs tyčiojosi, kai man buvo 12-18 metų. Dvylikos man buvo diagnozuota depresija. Jaučiausi menkesnė už žmones, kurie svėrė mažiau už mane. Maniau, kad esu neverta gyvenimo ir kažkas su manimi yra ne taip.“

Mergina pasakoja, jog jos maisto racionas buvo išties skurdus ir ji kasdien suvalgydavo didžiules maisto porcijas, kurios kartais siekė net 5 tūkst. kalorijų.


„Man tolygiai augo svoris nuo šešerių iki 23-ejų metų. Dešimties metų aš svėriau 82 kilogramus. Valgiau daugybę užkandžių, dažniausiai pasislėpusi, slėpdavau maistą savo kambaryje“, – sako mergina.

Alida pasakoja įveikdavusi didžiulį „McDonald's“ rinkinį su papildomu mėsainiu ir laisvai galėdavo suvalgyti didžiulę picą ir česnakinės duonos. Mergina negėrė vandens, rinkdavosi gaiviuosius gėrimus ar sultis.

Alida visada norėjo būti mama ir nusprendė pabandyti susilaukti vaikų su tuometiniu vaikinu, tačiau susidūrė su iššūkiais. Gydytojai įspėjo, jog su tokiu svoriu ir už to slypinčiomis sveikatos problemomis sulaukti šeimos pagausėjimo jai bus itin sunku.

Po to, kai apsilankė vaisingumo klinikoje, Alida nusprendė išsiskirti su tuometiniu vaikinu: „Palikau jį pati, ne jis mane paliko. Padariau tai, nes tie santykiai buvo itin toksiški.“

Mergina retai palikdavo namus, jautė gėdą dėl to, kaip atrodo, tačiau jau nuo mažens jai nepavyko sėkmingai sportuoti, tad be kūno skausmų ji negalėjo nueiti daugiau nei šimto metrų.

Net automobilio parkavimas siauroje vietoje jai buvo tikras iššūkis, nes būdavo sunku paprasčiausiai išlipti neapgadinus šalia esančio automobilio.

Galiausiai Alida nusprendė atsisakyti kamuojančio antsvorio, emė maitintis gerokai sveikiau, sportuoti ir ryžosi skrandžio mažinimo operacijai.

„Buvau pasiekusi gyvenimo žemumas, 23-ejų buvau liguistai nutukusi ir negalėjau atlikti paprasčiausių dalykų. Nusprendžiau, kad atėjo laikas susigrąžinti savo gyvenimą. Buvau užsidegusi gyventi savo gyvenimą, o ne tiesiog ištverti dieną po dienos. Norėjau jaustis graži ir mylėti save“, – pasakoja ji.

Pradėjusi laikytis sporto ir mitybos plano mergina per metus pasiekė 68 kilogramų svorį.

Dabar Alida laikosi veganiškos dietos ir rūpinasi, kad jos kūnas gautų visų reikiamų maisto medžiagų, kad galėtų tinkamai funkcionuoti.

„Nuo to laiko, kai pradėjau šią lieknėjimo kelionę, praleidau labai daug laiko dirbdama ne tik su savo fiziniu kūnu, bet ir su mintimis. Dabar esu pozityvi, savimi pasitikinti. Mano mintys sukasi aplink sveiką kūną ir sveiką sielą. Niekada nesupratau, kiek daug gyvenime netenku būdama nutukusi. Maniau, kad normalu nuolat jaustis pavargusiai ir kentėti skausmą. Dabar turiu daug energijos ir ne tik egzistuoju, o gyvenu“, – sako ji.

Tiesa, numetus tiek daug svorio moteriai teko ne kartą gultis po skalpeliu. Jai buvo atliktas krūtų, sėdmėnų, rankų, šlaunų pakėlimas, blauzdų riebalų nusiurbimas, perteklinės odos šalinimas ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)