20 komandų, daugiau nei 100 dalyvių, vadovaujamos kelių dešimčių profesionalų-mentorių šį ketvirtadienį testuos, tobulins ir pagal inovacijų kūrimo metodiką vystys savo produktus, siekdami sukurti sprendimus atliepiančius darnaus vystymosi tikslus. Geriausiai pasirengusios žengs į baigiamąjį programos etapą.

„Visos idėjos skirtingos, bet turi stiprų tvarumo užtaisą - nuo plastiko atsisakymo iki edukacinių veiklų, nuo dalijimosi projektų iki išmanaus maitinimosi. Komandos taip pat ieško įrankių ir galimybių efektyvesnei atskirtį patiriančių socialinių grupių – kurčiųjų, žmonių su negalia, turinčių disleksijos sutrikimą - integracijai“, – pasakoja projekto iniciatorė „Future Leadership” vadovė Justina Klyvienė.

„Kai pradėjome šią programą, negalėjome prognozuoti, kad pasaulis susidurs su tokiais iššūkiais kaip šiandien. Atsidūrę sudėtingose situacijose, dar geriau suprantame, kaip svarbu yra skaitmenizuoti sprendimai, inovacijos, naujų technologijų naudojimas ir, žinoma, kūrybiškumas. Šiandien kaip niekad yra reikalingi sprendimai, kurie būtų tvarūs ir tuo pačiu atsparūs įvairiems aplinkos iššūkiams“, - sako pagrindinio partnerio „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Virtualiame renginyje savo patirtimi dalinsis revoliuciją vertimų rinkoje sukėlusio startuolio „Interactio“ įkūrėja Simona Andrijauskaitė. Jos klientai yra visuose kontinentuose, lietuvių įkurtas startuolis sprendžia milijonų eurų vertės problemas ir aptarnauja tokius renginius, kaip„Web Summit“, turinčius 70 tūkstančių lankytojų.

„Iki koronaviruso pandemijos pakeisdavome sinchroninio vertimo įrangą konferencijose. Dabar, kai visas pasaulis persikėlė į virtualią erdvę, per mėnesį mes pertvarkėme savo verslą ir tapome nuotolinio vertimo platforma virtualiems renginiams”, – pasakoja Simona. Ji pasidalins patirtimi, kaip ir kodėl keitė verslo modelį, kokios patirtys pasiteisino.

Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje vidutiniškai tik 7 proc. inovacijų ir išradimų užregistravo moterys. Tik 29 proc. visų išradimų priklauso komandoms, kuriose buvo bent viena moteris. Moterys yra įkūrusios kas ketvirtą mūsų šalyje gimusį startuolį. Tęstinė programa „Women for Global Challenges“ siekia paskatinti moterų verslumą ir pagerinti lyčių balansą inovatorių bendruomenėje.

Balandžio 9 d. 16 val. kviečiame visus dalyvauti virtualiame atidarymo renginyje – kalbinsime revoliuciją vertimų rinkoje sukėlusio startuolio „Interactio“ įkūrėją Simoną Andrijauskaitę. Atidarymą stebėti galite DELFI Moterys feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)