Artėjant Motinos dienai skelbiame naują konkursą „Laiškas mamai“. Kviečiame ir jus pasidalinti savo mamos nuotrauka bei gražiausiais žodžiais apie ją. Papasakokite ypatingą savo istoriją ar tiesiog nuoširdžiai padėkokite mamai už viską.

Plačiau apie konkurso sąlygas ir taisykles skaitykite ČIA.

Gražiausius laiškus publikuosime Delfi rubrikoje „Moterys“, o iškalbingiausių laiškų autorių laukia įspūdingos konkurso mecenato dovanos.

Taigi šįkart – Birutės laiškas mamai Birutei.

Brangioji mama,

Kuomet buvau maža, daugelio dalykų vis dar nesupratau. Kiek tu manimi rūpinaisi, kiek vargai, kol mane užauginai žmogumi.

Prisimenu, kaip manęs ieškodavai kieme, kuomet užsižaisdavau su draugėmis nepastebėjusi, kad jau sutemo. Prisimenu tavo sekamas pasakas prieš miegą. Apkabinimus, kuomet galėdavau apkabinti tave tik ties pilvu (aukščiau nepasiekdavau). Prisimenu pačius skaniausius tavo keptus blynus, pačias smagiausias gimtadienio šventes, kurias man surengdavai. Kaip rūpinaisi ir lepindavai mane, kai sirgdavau.

Na, o smagiausia prisiminti, kiek nesusipratimų kildavo, nes mūsų vardai tokie patys! Kai į laidinį telefoną skambino mano draugė pakvietusi Birutę pakalbėti. O tėtis, žinoma, pakvietė ne mane, bet tave. Kaip juokdavomės po tokių nesusipratimų, kuomet paaiškėdavo, kad draugė kalba ne su manimi, o su mano mama!

Prisimenu mūsų nuostabias keliones prie jūros, nerūpestingas vasaras prie Žaliųjų ežerų. Ir mūsų išsvajotą Paryžių, nors ir pėdinome ne ta kryptimi Eifelio link apie kilometrą, kol supratome, kad reikia apsisukti...

Ačiū, ačiū tau, miela mama, už gyvenimą. Už rūpestį. Ačiū, kad leidi tave pažinti.

Į žodžius sunku sutalpinti visą tą dėkingumą, kurį tau jaučiu. Esi pati geriausia mama pasaulyje, man labai pasisekė. Žaviuosi tavo gerumu ir tyrumu. Atleisk man, jeigu tave skaudinu ar nesuprantu. Aš pasistengsiu suprasti.

Myliu tave!

Dukra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją