Turiu pastebėti, kad kainos lyginant su pasauliu Lietuvoje taip pat negąsdina. Esu mačiusi pigiau, bet taip nutinka nedažnai. O už tokią kokybę, kokią gauname Lietuvoje, kai kur pasaulyje prašo trigubai.
Tai – mano asmeninės patirtys trijose šalyse, o jei patiks, turiu jums daugiau: sąskaitoje manikiūrai dar keliose užsienio šalyse. Pažadu, dalį jų galima vadinti nuotykiais.


Urugvajus, sostinė Montevidėjas, 2018-ieji


Ko gero, mintis pagyventi Urugvajuje apskritai nebuvo gera. Tačiau idėja pasidaryti ten manikiūrą – buvo pavojinga. 


Kai jau prispyrė reikalas, pradėjau neršti internetą. Bandžiau surasti saloną, kuriame kas nors kalbėtų angliškai, o tai – nelengva. Urugvajiečiai net ir sostinėje šia kalba praktiškai visai nekalba. 
Turistų čia nėra taip jau daug, o patys čionykščiai irgi keliauja mažai. Nors šalies ekonomika kai kur įvardijama kaip stabili, turint galvoje Pietų Amerikos kontekstą, pamirštama paminėti, kad tai – stabilus skurdas. Viskas, kas šalyje pagaminama kokybiško, eksportuojama. Pavyzdžiui, urugvajiečiai pasaulyje žinomi savo jautiena. Deja, vietiniams jos nekliūna.


Taigi, galop man atrašo vienas salonas miesto centre: ateikite, kalbame angliškai. Atrodo kiek prabangesnis nei kiti, nors šiaip jau visi jie ten atrodo taip, kaip Vilniaus kirpyklos aplink stotį. O gal greičiau – kaip provincijos kirpykla mano vaikystėje.


Tik pasitinka mane ne ūsuotos tetos, kaip vaikystėje, o apvalainas gėjus kirpyklos savininkas. Labai malonus ir obsesiškai vis grįžtantis prie veidrodžio dar ir dar papurkšti savo garbanų plaukų laku.
Angliškai čia iš tiesų šneka viena moteris. Ji – kaimynė iš gretimo namo, pakviesta pavertėjauti. Kažkada dirbo kruiziniuose laivuose, todėl teko išmokti užsienio kalbą. „Mano šeimoje septyni žmonės, bet aš vienintelė kalbu angliškai“, – didžiuojasi ji. Įgūdžių užtenka šiek tiek susišnekėti, bet jaučiuosi dėkinga. Ji pavertėjauja mano kubietei manikiūrininkei.


Manoji kubietė panikuoja. Ji nežino, kaip nuvalyti mano nagų nebepuošiantį ilgalaikį laką. Desperatiškai šlapina nagus lako valikliu ir drasko metaliniu įrankiu. Nepavykus ima visas savo priemones iš eilės ir šlapina, trina, bando lupti. Atrodo tokioje neviltyje, kad imtųsi bet ko – kad ir paspjaudyti ir patrinti. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)