Galima lygiagrečiai išvesti paralelę su skambinimu po pirmo pasimatymo: moterys grąžo rankas ir dūsauja iš rankų nepaleisdamos telefono, nešdamos jį visur, kur eina, ir pastoviai kankindamosi nuo neurotiškai smegenis gręžiančio vienintelio klausimo – kodėl jis man nepaskambino?

Trumpoji atsakymo versija: jis jums nepaskambino, nes jūs vyro nedominate. Taškas. Kitų opcijų nėra.

Bet kokios pseudo-mokslinės sofistikuotos blevyzgos stebint orą, karmą, Zodiako ženklus, ar Ožiaragis buvo Svarstyklių ženkle tą dieną ir kokia dabar mėnulio fazė, ir postringavimai apie tai, kad gal jis gal labai norėjo, bet netyčia per visišką atsitiktinumą užšaldė savo mobilųjį šaldymo kameroje, ir jam dėl to reikėjo keisti sim kortelę, kuriame buvo jūsų numeris, arba, kad jį netikėtai pusbrolis iškvietė į tą seniai žadėtą ekspediciją į Aliaską ir jis dabar išvykęs dviems mėnesiams į neryšio zoną, kur jį, apsikūtulojusį specialia antisniego antišalčio apranga galima esant norui pagauti tik per satelitinį ryšį, arba kad susirgo ir numirė jo močiutė ir jis per daug užsiėmęs laidotuvių organizaciniais reikalais yra didžiausios nesąmonės, kokias sau galite leisti gyvenime galvoti.

Jums reikia skubiai nusitraukti tą geltonai rožinę plėvelę nuo savo smegenų ir pasaulio savivokos, ir akis į akį susidurti su šiek tiek grubia ir tiesmuka tiesa, kurią aš visada su malonumu siūlau savo skaitytojams.

Jeigu vyras jumis susidomėjęs, jis jums paskambins arba parašys. Perfrazuosiu. Vyras jums nerašo arba neskambina tik tokiu atveju, kai nėra susidomėjęs.

Pamiršo? Nejuokaukite, jeigu prieš vyrą sėdi perlas ir jis pakankamai nekvailas, kad tai suvoktų, jis nepamirš. Čia tas pats kas išlošti loterijoje milijoną ir pamiršti nuvykti to milijono atsiimti. Reikia būti visiškai iš medžio iškritusiu kretinu, norint pamiršti tokį dalyką. Susiveskite į prakeiktą Google kalendorių tada, jei esate linkę pamiršti tokius dalykus.

Jeigu vyras, savo ruožtu, vis dėlto yra jumis susidomėjęs, jis jums skambins net tuo atveju, kada jį apiplėš, pagrobs telefoną ir jam reikės skambinti iš gatvėj susistabdyto praeivio mobilaus.

Susidomėjęs vyras jums paskambins net ir tuo atveju, kai jį Afrikoje per išvyką į safarį pas dramblius paims įkaitu čiabuviai ir pagrobs iš jo pasą, telefoną, laikrodį ir kitus asmeninius daiktus, ir jis, išsipainiojęs nuo rankas kojas veržiančių virvių, bėgs šimtą mylių pėsčiomis iki artimiausio miestelio su laidiniu telefonu, kur pirmiausia skambins policijai (jei tokia tame regione egzistuoja, arba bent jau į artimiausią Lietuvos ambasadą ar konsulatą), o po to jums.

Jeigu susidomėjusį vyrą pervažiuotų automobilis, jis stengtųsi griūti ta puse, kurioje nėra telefono, kad išsaugotų sveiką telefoną su jūsų numeriu.

Supratote, ką noriu pasakyti. Susidomėjęs vyras visada parodys jums kažkokį – ne likimo ar neįmenamų gamtos ženklų – ženklą, kad, jis, velniai griebtų, yra susidomėjęs.

Be to, niekas šiais laikais nebeskambina, tam yra socialinė medija. Nebent jūsų susidomėjimo laukas – garbaus amžiaus senjorai.

Vyrai jumis domėtis gali dviem atvejais: jūs jį dominate kaip potenciali ilgalaikė partnerė, įsipareigojimo objektas, rimtų santykių porininkė. Kita susidomėjimo priežastis yra, kad jis elementariai nori su jumis pasimylėti.

Vaikščiojant į pasimatymus svarbu apsibrėžti sau pačiai – ne vyrams – kokių santykių ieškote ir elgtis atitinkamai. Jeigu jūs ieškote nuotykių ir sekso, netinkamo elgesio praktiškai nėra. Elkitės kaip išmanydamos: galite jam skambinti, rašyti, rodyti iniciatyvą, siuntinėti nudes, jeigu jums taip norisi, flirtuoti, saldžiai murkti, su juo miegoti ir taip toliau.

Jeigu ieškote rimtų santykių, rodyti intereso ir jo aktyviai siekti negalima, lygiai kaip negalima su juo miegoti ar svaidyti erotinių užuominų.

Vyro pasąmoninės reakcijos yra užprogramuotos vyriškoje biologijoje ir nebūtinai toms reakcijoms yra jums tinkamas, suprantamas, patinkantis ar loginis paaiškinimas.

Šita tema yra daug ir plačiai rašęs bestselerių autorius Steve Harvey. Jo knygą „Act Like A Lady, Think Like A Man“ privalomuoju būdu reiktų perskaityti visoms aktyviai partnerio ieškančioms moterims. Neradau, kad knyga būtų išleista lietuvių kalba, tad arba belieka skaityti angliškai, arba skaityti atitikmenį, išverstą į lietuvių kalbą, pavadinimu „Ko nori vyrai“, ir, tikėkimės, kad ji stipriai neatsilieka nuo originalo. Taip pat, beje, yra buvęs filmas „Think Like A Man“, bet rekomenduočiau visų pirma skaityti knygą ir gilintis į instruktažą.

Yra taip pat toks labai neblogas filmas „He‘s Just Not Into You“ su Bradley Cooper, kuris irgi labai neprastai paaiškina dalykus.

Jūsų elgesys taip pat gali ir turėtų būti koreguojamas atitinkamai pagal šalį ir kultūrą, kurioje gyvenate. Stipriai patriarchalinėje kultūroje – o Lietuva tokia yra – jūs atrodysite kaip desperatiška kvaiša, skambindama vyrui ir aš to nerekomenduočiau, jeigu ieškote rimtų santykių ar norėdama nusipelnyti pagarbos. Pavyzdžiui, Švedijoje, kurioje gyvenu, skambinimas vyrui nepridaro tiek žalos, kiek Lietuvoje, nes vyrai čia gyvena kitokioje, stipriai feminizmo prispaustoje realybėje.

Aš net šiek tiek jaučiuosi nepatogiai, privalėdama jums aiškinti tokį elementarų dalyką, kad nereikia skambinti ar rašyti žinučių vyrui pirmai. Negalima.

Ką daryt jei bachūras labai patiko, bet nieko neišejo?

Neišėjo tai neišėjo. Jums jūsų savigarba turi būti žymiai aukštesnėje vietoje. Tokiu būdu jūs parodote, kad saugote ir vertinate save ir savo laiką. Bet koks kitos formos laiko tempimas laukiant iš jo žinių yra jūsų energetinių resursų švaistymas. Vyrų aplink – šimtai. Bus kitas.

Kaip yra linkęs elgtis jumis susidomėjęs vyras?

Jumis rimtai susidomėjęs vyras ima nedelsiant į aplinką transliuoti atitinkamus ženklus. Jis jums gali atvirai komunikuoti, kad jam patinkate, jumis žavisi, kai kurie, ypač į ateitį orientuoti vyrai, gali iškart pradėti kalbėti apie savo ateities planus, kuriuose mato ir jus. Turbūt nereikia nė minėti, kad jis taip aktyviai jumis domisi, skambina, rašo žinutes. Susidomėjęs visuomet imasi iniciatyvos.

Protingas vyras, suvokiantis jūsų vertę, ilgai nedels, ir pateiks pasiūlymą, kas tai bebūtų – įpareigojantys santykiai, buvimas pora, sužadėtuvės. Vyras, kuriam jūs tikrai labai rūpite, nenorės, kad jūs vaikščiotumėte į pasimatymus su kitais, jis jūsų pavydės. Nors tai yra ganėtinai savininkiškas požiūris, jis taip pat atskleidžia susidomėjimą. Vyrai nemėgsta dalintis savo grobio su kitais patinais. Atsimenate Džo iš serialo „Draugai“ ir kaip jis visiškai pasiusdavo, kai kažkas bandydavo paragauti maisto iš jo lėkštės? „Joe doesn‘t share food“ (Džo nesidalija maistu). Tokiu pat būdu vyrai nėra linkę dalintis savo moterimis. Jis turi absoliučiai dėl jūsų pasiusti. Vyrai labai savininkiški, jeigu kas yra jo, jis tą teritoriją sumaniai prižiūri, laisto, apsitveria tvorele ir nusiperka sarginį šunį.

Jeigu jis to nedaro, bet rodo erotinio pobūdžio susidomėjimo ženklus, reiškia jį domina tik seksas. Jūs esate laisva priimti sprendimą, ar jums jo pasiūlymas priimtinas.

Kaip gauti antrą pasimatymą?

Aš manau, kad toks klausimas turi suktis vyro, o ne jūsų galvoje. Jūs vaikštote kaip karalienė su karūna ant galvos, kaip retas perlas ar deimantas ir vyro reikalas identifikuoti tą perlą moliusko geldoj tarp smėlio smilčių, jeigu jis nemoka to padaryti, reiškia jis yra nepakankamai protingas ir jūsų nevertas.

Pabaigai aš dar jums pademonstruosiu, ką vyrai galvoja apie moteris, ir kaip būtina elgtis absoliučiai priešingai, negu kad jie galvoja.

Greitasis vadovas moterims, vyrai galit skaityti ir pritardami ošti.

Paskaičiau tokiam džentelmenų žurnale, kad moteris, anot jų, vos užvėrusi duris ir tik išžengusi iš pirmo pasimatymo, tą pačią minutę momentaliai pradeda galvoti apie tai, kada gi jis jai paskambins/ parašys. Parodo ne itin puikią nuomonę apie moteris, ar ne taip. Mes iš šono galime atrodyti kaip neurotiškos ir desperatiškos kvailelės. Reiškia, savo elgesiu turime įrodyti, kad taip nėra. Jūs turite gyventi savo gyvenimą ir praktiškai savo objektą ignoruoti. Tai paprastai duoda atvirkštinę reakciją, negu desperatiškas vyro gainiojimasis.

Kitas dalykas, ką randu aprašyta šitame vizualiai patraukliame leidinyje, yra tai, kad vyrai šventai įsitikinę, kad moterys visuomet linkę analizuoti ir tikėtis apie ilgalaikių santykių galimybę.

Asmeniškai aš esu linkusi manyti, kad vyrai funkcionuoja būdu, kad kuo daugiau jie patiria spaudimo, tuo toliau jie nuo moters bėga. Geriausias patarimas būtų toks pat: moteris turi gyventi maksimaliai savo gyvenimą, nieko nesitikėdama ir nereikalaudama, o jeigu dalykai išaugs iki santykių, tai reiškia išaugs.

Svarbu taip pat atsiminti, kad renkasi visada moteris.

Visuomet renkatės jūs. Jūs priimate sprendimą dėl savo būsimo partnerio. Gamta mums, moterims, suteikė tokią galimybę. Žinoma, mes nepradėsime sabotuoti vyrų tikėjimo, kad renkasi jie. Tegu jie taip galvoja, mums tai netrukdo ir nedaro įtakos mūsų sprendimams.

Galiausiai, ką gi dar matau vyrų manymo apie mus sąraše. Ogi, kad moterys, anot vyrų, yra linkusios viską pernelyg analizuoti.

Šitą mes pačios žinom, čia yra tokia labai nesmagi moterystės dalis, bet ją galima išmokti kontroliuoti valios pastangomis ir praktika. Jūs privalote užsiimti kitais reikalais, o ne sėdėti prie lango dūsaudamos apie tą savo princą. Sportuokite, eikite su draugėm, skaitykit knygas, klausykit podcastų, eikit, po velniais, į kitus pasimatymus, tik nesėdėkite analizuodamos dalykų. Kuo daugiau laiko investuosite į save (neturiu omeny mirkimo grožio salonuose), tuo labiau auginsite savo intelektą ir tuo būsite patrauklesnė kaip potenciali ilgalaikė lygiavertė partnerė.

Paskutinis dalykas, ką vyrai apie mus galvoja, yra tai, kad mes trokštam kaip įmanoma greičiau kalendoriuje užbukinto antro pasimatymo.

Ar pastebite ryškėjančias vyrų galvojimo tendencijas? Velniai rautų, jie laiko mus begalvėmis vištomis.

Pasakysiu paprastai – vyrai yra tingūs, patogumo sau ieškantys egocentriški šikniai. Jie net patys tai pripažįsta tekstuose, kuriuos skrolinu, prieš rašydama šitas eilutes.

Vyrai yra medžiotojai, jiems yra būtina medžioti. Jeigu nesijaučiate medžiojama, reiškia jis jūsų nemedžioja, nes yra nesusidomėjęs. Tai kaip elgtis? Jau viską aprašiau viršuj – gyvenkite savo gyvenimą, skirkite daug laiko vidiniam – ir išorinis niekada nepakenks – savęs tobulinimui.

Tai tada jaučiuosi šiandien savo darbą atlikusi. Geros medžioklės, damos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)