N. P. Harris 2015 yra vedęs Oskarų apdovanojimų ceremoniją, jis taip pat turi susižėręs vieną kitą Emmy ir Tony apdovanojimą bei yra nominuotas Auksiniam gaubliui ir Grammy, kas byloja apie išskirtinį aktoriaus talentą.

„Uncoupled“, kurio pavadinimą versti į lietuvių kalbą nėra prasmės, bet jeigu labai reiktų, artimiausias terminas būtų „išsiporavę“. Pavadinimas iškart išduoda nesudėtingą ir aiškų siužetą: po 17 metų kartu, nieko nepaaiškinęs, pagrindinį herojų Michael‘ą (Neil Patrick Harris) palieka jo partneris Colin‘as (vaidina man iki tol neregėtas Tuc Watkins, bet kas žiūrėjote „Nusivylusios namų šeimininkės“, jį atpažinsite) ir Michael‘as pasineria į aktyvų Niujorko pasimatymų pasaulį.
Serialas yra parašytas „Melrose Place“, „Beverly Hills 90210“, „Seksas ir miestas“ kūrėjo Darren Star, todėl nori nenori sukelia tam tikrus lūkesčius. Laimei, jie išsipildo su kaupu ir tikrai nenuvilia: „Uncoupled“ kaipmat įtraukia dinamiška režisūra, tikroviškais, dažnai juokingais, nebukais dialogais, o taip pat visu Niujorko svoriu – gatvių vaizdai, daugiaaukščiai ir prabangūs vakarėliai. Dinamiška aktorių komanda, tiesa, iki tol man negirdėtų, bet akivaizdžiai profesionalių ir išmanančių savo darbą: labai gera Michaelo geriausia draugė Suzanne: aktorė Tisha Campbell, ir geras draugas Stanley, kurį vaidina aktorius akivaizdžiai lietuviška pavarde Brooks Ashmanskas (Ašmanskas) kuria puikų ansamblį.

Tai yra neprasta pramoga Netflix žiūrovams su kokybiško humoro doze. Kategorizuojamas kaip romcom (romantic comedy – romantiška komedija), todėl kažko ypatingai gilaus tikėtis nereikėtų.
Smagu tai, kad pagrindiniai aktoriai, vaidinantys netradicinės orientacijos personažus, patys yra viešai išėję iš spintos ir pripažinę savo homoseksualumą, dauguma laimingai vedę, praeityje atlikę daug tradicinės orientacijos vaidmenų. Tai atskleidžia tam tikrą visuomenės išsilaisvinimą, toleranciją ir pažangą netradicinės orientacijos kontekste. Serialas noriai atskleidžia tirštą ir turtingą Niujorko LGBTQ+ bendruomenę, jos gyvenimą. Didmiestis, su ko gero didžiausia LGBTQ+ populiacija pasaulyje, pulsuoja gyvybine energija, kitoniškumu, originalumu, tolerancija, išskirtinumu.

Jei „Seksas ir miestas“ paliko neišdildomą kultūrinį įspaudą to meto populiarioje kultūroje ir tapo reiškiniu, diktavusiu ne tik madą, bet ir kultūrą, „Uncoupled“ tęsia jo pradėtą darbą ir kruopščiai normalizuoja homoseksualumą, biseksualumą, nedvinarę tapatybę, gėjų tėvystę. „Seksas ir miestas“ tam metui buvo saikingai įžūlūs, vietom skandalingas reiškinys. „Uncoupled“ toks nebus, tačiau ras savo vietą rinkoje, ir puiku, kad tokie talentingi kūrėjai kaip Darren Star nenustoja kurti. Išlepusiam dabartiniam vartotojui, per dieną per save perleidžiančiam vidutiniškai tiek informacijos, kiek iki-digitalizuotoje visuomenėje perleisdavo ko gero per mėnesį, įtikti sunku, bet įmanoma, ieškant įtikimo kampų, aktualumo, originalumo ir drąsių išraiškos būdų, ką autorius puikiai ir daro.
„Uncoupled“ į priekį kelia aktualius seksualumo, promiskuiteto, saugaus sekso, socialinio gyvenimo klausimus.

Aš pirmą sezoną surijau per vieną vakarą, nors ketinau tik prisėsti ir patyrinėti, ar serialas apskritai vertas žiūrėjimo ir apie jį rašymo.

Antras sezonas dar nėra oficialiai patvirtintas, tačiau būtų visiškai logiškas sprendimas, turint omeny, ties kuo pasibaigia – nenoriu čia jums išduoti, bet paskutinė serija tikrai maloniai netikėta. Mano verdiktas: penkios žvaigždės iš penkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją