Ar trokštate turėti veiksmo filmų herojaus raumenis, ar tiesiog pailsėjusį ir švytintį podiumų karalienės veidą, Kacy Duke, Mary Helen Bowers ir Justinas Gelbandas dalijasi sveikos gyvensenos patarimais, rašo newsweek.com.

Kas yra gerai subalansuotas gyvenimo būdas?

Gerai maitintis ir sportuoti yra svarbu, tačiau jei norite gyventi sveikiau, turite apsvarstyti visus savo įpročius. Būti aktyviems ar laikytis maistingo mitybos plano yra daug lengviau, jei naktį būnate gerai pailsėję, o adekvatus poilsis gali priklausyti nuo jūsų streso kiekio. Jei norite pagerinti savo fizinę būklę, turite pagalvoti ir apie savo psichiką.

Kaip įtraukti fizinius pratimus į kasdienę rutiną

Tarp garsių K. Duke klientų yra Denzelis Washingtonas ir Dakota Johnson, taip pat sukčiautoja Anna Sorokin, pagal kurios istoriją buvo sukurtas mini serialas „Inventing Anna“. Asmeninė trenerė teigė, kad svarbiausi dalykai, padedantys įtraukti fizines treniruotes į savo kasdienybę, yra įvairovė, tinkamas požiūris ir pozityvus mąstymas.

J. Gelbandas, kartais vadinamas „modelių užkalbėtoju“, yra dirbęs su popmuzikos žvaigždėmis, „Sports Illustrated“ gražuolėmis ir „Victoria`s Secret“ modeliais. Jis tvirtina, kad dažna žmonių klaida – bandymas nustatyti sportui laiko rėmus.

„Žmonės įsivaizduoja, kad jei treniruotė netruko valandą ar dvi valandas, vadinasi, apskritai nesportavai. Kiekvienas gali rasti per dieną 20 minučių, kurias galėtų skirti sau“.

„Eikite į darbą pėsčiomis ar vaikščiokite per pietų pertrauką. Grįžę namo skirkite 25 minutes vaizdo įrašams – jei tik judate“, – sakė J. Gelbandas.

Esate pasirengę treniruotis? Štai keli patarimai, į kuriuos, pasak ekspertų, reikėtų atsižvelgti.

Maistas, kurį valgote

M. H. Bowers yra klasikinio šokio įkvėptos treniruočių studijos „Ballet Beautiful“ įkūrėja. Ji treniravo Kirsten Dunst bei Zooey Deschanel ir padėjo Natalie Portman pasirengti „Oskarą“ pelniusiam filmui „Black Swan“ („Juodoji gulbė"“).

„Mėgstu vartoti šviežius vaisius bei daržoves, gerti daug vandens ir valgyti vietos produkciją, – sakė ji. – Nevalgau smarkiai perdirbtų maisto produktų, bet daug apribojimų neturiu. Kasdien mėgaujuosi šokoladu, kava ir sūriu“.

M. H. Bowers pasakojo, kad norint maitintis subalansuotai, labai svarbu valgyti įvairių spalvų produktus, taip pat skirti laiko pasimėgavimui maistu.

„Rinkitės visų rūšių daržovių – kuo jos spalvingesnės, tuo sveikiau. Susidėkite jas į lėkštę ir dailiai pasidenkite stalą. Jūs to nusipelnėte“, – teigė ji.

Savo ruožtu J. Gelbandas rekomenduoja nevalgyti po 20 val. ir praktikuoti protarpinį badavimą, kad būtų suaktyvinta medžiagų apykaita. Tačiau į „pasninką“ reikėtų įtraukti ir tą laiką, kurį praleidžiate miegodami – taip procesas bus lengviau valdomas.

„Kai valgote labai vėlai, jūsų kūnas [kitą dieną] būna tik maisto krūva. Kai priprantate prie protarpinio badavimo, jūsų kūnas nepaprastai pasikeičia“, – sakė jis.

Naktį gerai išsimiegokite

Padėkite į šalį skaitmeninius prietaisus ir prieš miegą pasistenkite nuo jų pailsėti. „Stengiuosi išjungti telefoną ir su puodeliu arbatos skaitau tikrą knygą“, – sakė M. H. Bowers.

K. Duke sakė, kad kuriant filmą „Inventing Anna“, kuriame ją įkūnijo Laverne Cox, jai sunkiai sekėsi miegoti.

„Tvyrojo daug nežinomybės, kaip viskas baigsis. Tai jaudino, bet tuo pat metu ir gąsdino“, – aiškino ji.

K. Duke vis dar eksperimentuoja su įvairiais metodais, tačiau teigė, kad ilgainiui pasiteisino vienintelis variantas – sveikas gyvenimo būdas dienos metu.

„Negalite išjungti to, ką išgyvenate savo pasaulyje, – sakė ji. – Tačiau jei dieną gerai pasportuosite ir tinkamai maitinsitės, tuomet pajusite, kad nusipelnėte gero miego“.

Norėdami prieš miegą atsipalaiduoti, išbandykite šiuos lengvus meditacijos mokytojų pratimus. Jei išmiegate visą naktį, bet atsibundate pavargę, gali būti, kad jūsų miegas nėra pakankamai gilus – štai keletas idėjų, kaip išspręsti šią problemą.

J. Gelbandas rekomenduoja gilaus kvėpavimo technikas, padedančias nusiraminti, taip pat nedidelio intensyvumo fizinius pratimus, pavyzdžiui, pilatesą ar jogą.

„Giliai įkvėpkite ir iškvėpkite, užmerkite akis. Pasitelkite viską, kas padeda kūnui atsipalaiduoti ir likti atviram“, – sakė jis.

Pasak K. Duke, sumažinti kasdienį stresą padeda ir susitelkimas į laimingus prisiminimus. „Dėkingumas yra pati geriausia strategija. Raskite, kuo džiaugtis, ir prisiminkite jūsų viduje slypinčią didybę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją