Todėl labai džiaugiuos, kad važiuojant, na, kai nevairuoju, man išeina skaityti. Kai kelias vingiuotas – ne, bet jei tiesiu greitkeliu lekiu, skaityti man gaunasi kuo puikiausiai. O kadangi tuoj mušiu pusmetį, kai bastausi po Italiją, tų kilometrų susukti kartais išeina labai daug.

Britų kilmės australų rašytojos Jane Harper knygą „Sausra“ išsirinkau dėl kelių priežasčių. Visų pirma, veiksmas vyksta Australijoje, o tai – mano silpnybė. Antra – geras įvertinimas Goodreads platformoje: 4 žvaigžturės iš 5. Trečia – visokie apdovanojimai, bet šie, tiesą pasakius, mano manymu nėra verti ypatingo dėmesio, labiau dėmesį patraukia, kad knyga – New York Times bestseleris. Žodžiu, bendras vaizdas atrodo solidžiai.

Užsisakiau šią ir kitas knygas į Sorrento, kur leidau savaitę. Įsivaizduokite, kaip viskas šiais laikais lengva. Neužtruko nei septynių dienų – ir skaitiniai buvo pas mane.

Knygą pavadinčiau popsiniu detektyvu. Gal kažkam tai nėra geras dalykas, bet aš jokiu būdu nesibaidau nei populiariosios kultūros, nei detektyvų. Visos sudėtinės dalys man tinkamos. Kaip jau esu sakiusi – dalykai turi savo paskirtis ir maloniai atsipalaiduoti gali būti taip pat gerai, kaip intensyviai mankštinti smegenis.

Veiksmas vyksta mažame Australijos miestelyje, kur romantikos mažai. Sausra visus laiko mirtinai sugniaužusi savo naguose, žmonės šaudo savo gyvulius, nes nėra kuo jų maitinti ir girdyti. Ant plauko besilaikančiame miestelyje randami trys lavonai: vaiko, mamos ir tėčio – padaroma išvada, kad tai jis savo šeimą iššaudė. Na, tai ir aiškinamasi, bet paraleliai eina ir kita detektyvinė linija – tame pačiame miestelyje prieš kelias dešimtis metų įvykusios mirties narpliojimas. Šios dvi linijos eina atskirai, bet visada šalia. Nes turi daug bendro.

Dalį knygos skaičiau būtent mašinoje. Laikas pralėkė. Apskritai tai – labai lengvai plaukianti knyga, sugrąžinusi man didžiulį norą skaityti. Ar daug joje gylio – ne, nepasakyčiau. Bet man tai pasirodė tobulai sukaltas pop detektyvas, su visomis reikalingomis dedamosiomis. Mačiau, kai kas atsiliepimuose rašė, jog iškart žinojo, kas įvykdė nusikaltimą. Nežinau, gal tie žmonės tiesiog gudresni už mane. O aš iki paskutiniosios nesupratau, kaip viskas išsispręs. Ko gero tai viena svarbiausių detektyvo užduočių ir man ji pasirodė visiškai įvykdyta.

5 žvaigždutės iš 5 – dar viena puiki atostogų ir poilsio knyga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)