Manau esu minėjusi ne kartą, kokia mano mama nuostabi moteris, kaip stipriai ją myliu ir kiek daug iš jos išmokau (mamyte, visada tau būsiu dėkinga!). Todėl šiandien kviečiu jus pasidaryti kavos/arbatos puodelį ir skaitant šį įrašą geriau pažinti mano mamą!

– Mamyte, kas tau yra graži moteris?

– Vengiu apibrėžimų, standartų bei stereotipų, nes pati jokiems nepataikauju. Grožis yra labai subjektyvu, kas vienam gražu – kitam gali būti bjauru. Man graži moteris yra kiekviena moteris žemėje, nesvarbu ar ji yra blondinė, šatenė, brunetė ar raudonplaukė, neturi reikšmės nei drabužių dydis, nei tautybė, nei kūno ar akių dydis, ar spalva, nei statusas visuomenėje, nei žinomumas, nei diplomai ar materialinis gerbūvis. Grožis visuomet prasideda nuo pasitikėjimo ir meilės sau. Vienoms tereikia tą grožį atrasti ir atskleisti, o kitoms jį išlaikyti. Kiekviena moteris yra unikali ir vienintelė tokia ir to ji turi niekada nepamiršti bei žinoti savo vertę, nereikia į nieką lygiuotis. Graži moteris pastebi savo privalumus ir juos išryškina bei jais didžiuojasi. Graži moteris renkasi tai, kas jai tinka ir kas teikia džiaugsmo, pabrėžia savo stipriąsias puses, talentus, unikalius bruožus. Graži moteris yra išsilavinusi ir tai nieko bendro neturi su turimais aukštojo mokslo diplomais, tai reiškia tam tikrą žinių įvairovę ir gebėjimą jomis naudotis, peržengiant konkrečią moters įgytą specialybę. Graži moteris yra moteriška bei elegantiška, kuri sugeba išlaikyti pusiausvyrą tarp išorinio grožio ir dvasinės šilumos puoselėjimo. Grožis prasideda tą akimirką, kuomet nusprendžiame būti savimi, kai esame laimingos, kai jaučiame pilnatvę ir iš visos širdies mėgaujamės gyvenimu. Būkime unikalios!

– Atskleisk savo mėgstamiausią grožio ritualą.

– Tokio vieno pačio mėgstamiausio neturiu. Esu eterinių aliejų gerbėja, vieni mėgstamiausių levandos, apelsinų, eukaliptų, arbatmedžio ir makadamijų. Patinka aromaterapija, tad kiekvieną dieną naudoju eterinių aliejų garintuvą: ir nauda, ir sveikata. Patinka joga, nes ji suteikia viską, ko gali norėti šių laikų žmogus: sveikatą bei gerą išvaizdą, ramų miegą, asmeninį tobulėjimą, ilgaamžiškumą, jaunystę, laimę, aiškesnį savęs suvokimą ir t.t. Esu pradedančioji, todėl šia tema daug skaitau, nes apie jogą yra ir klaidingų teiginių, pavojingų nutylėjimų bei netikrų guru. Karantino metu, kiekvieną rytą darau penkis tibetietiškus tempimo pratimus. Ritualai man prilygsta mantrai, todėl bent keletą minučių per dieną leidžiu sau atsipalaiduoti. Pasvajoju žiūrėdama pro langą.

– Geriausia skaityta knyga? Kodėl?

– Turbūt ta, kurios dar neperskaičiau. Knygas skaityti man labai patinka ir jas skaitau ne tam, kad rasčiau temas pokalbiui, bet kad padėtų mąstymui. Savo bibliotekėlėje turiu nemažai knygų, bet savo biudžete taip pat visada atrasiu lėšų naujų įsigijimui. Kiekvienam amžiaus tarpsniui, kiekvienai nuotaikai ar poreikiui galima priskirti sau geriausią knygą. Jei geriausia reikšmę suprantu kaip pranokstanti kitas knygas, kuri padarė pokytį viduje, tai iš saviugdos knygų sau įvardinčiau Simon Sinek knygą „Pradėkime nuo klausimo Kodėl?“. Kaip puikūs lyderiai įkvepia veikti. Joje radau sau daug atsakymų. Dabar prieš veikdama, bendraudama ir mąstydama pradedu klausimu kodėl? Šios knygos tikslas nėra bandymas nurodyti, kaip koreguoti nepasiteisinančius gyvenimo dalykus, bet orientyras į ties kuo turėtume susitelkti, kaip taikyti principus, kurie išties veikia. Kaip užduoti tinkamus klausimus bei suvokti savo motyvus, kad rastume teisingus atsakymus. Tiems, kurie atviri naujoms idėjoms, kurie siekia ilgalaikės sėkmės rekomenduočiau perskaityti.

– Gražiausia moters charakterio savybė (ta, kurią pati pastebi kitose)?

– Nuoširdumas. Kai jis rodomas laiku, vietoje ir tam, kas jo vertas. Kai moteris nesistengia meilikauti, meluoti, kontroliuoti ar eiti prieš savo norą. Nuoširdumas yra bene pati didžiausia žmogaus stiprybė. Daugelis mūsų jo prisibijome ar net vengiame, bijodami, kad jis padarys mus pažeidžiamus. Turbūt tai daugiau susiję ne su nuoširdumu, o su tuo, kaip ir kada jį naudojame, mokame ar nemokame jį išreikšti.

– Koks dalykas nutikęs tavo gyvenime manai yra geriausias?

– Vienareikšmiškai – vaikų gimimas. Tai toks stebuklas ir tik mamos bei tėčiai mane supras. Tai tokia paslaptis, tai tokios jėgos, kurios mūsų sąmonė nesuvokia. Žodžiais neįmanoma nusakyti, jokiuose raštuose parašyti, ką aš jaučiu kaip mama. Suvokimas, kad mūsų vaikai nėra mūsų nuosavybė atėjo ne iš karto. Tai, kad jie atėjo per mus, nors jie su mumis, jie mums nepriklauso. Atiduodame savo vaikams savo meilę, bet ne mintis, nes jie turi savąsias. Priglaudžiame jų kūnus, o ne jų sielas ir siekiame būti į juos panašūs, bet nesistengiame jų padaryti panašių į save. Gyvenimas eina į priekį. Linkiu, kad sūnus ir dukra tą gimimo stebuklą patirtų.

– Kaip atrodytų tobula tavo diena? Ką veiktum? Kur eitum? Su kuo būtum?

– Na, tada pasvajokim. Regiu, namą prie upės, jame didelį vaišių stalą, prie jo sėdi ir bendrauja laimingi žmonės: aš, mano vyras, tėtis, brolis su savo šeima, vaikai su antromis pusėmis ir anūkai. Ryte su anūkais ir vaikais gaminu pusryčius, daug juokiamės, daug apsikabiname. Visi pusryčiaujame nuostabioje terasoje. Po to visi drauge šeriame avytes, lesiname višteles, skiname braškes, braidome basi po rasotą žolę, griūname į hamakus, ilsimės visi. Ruošiame pietus, einame pasivaikščioti visi paupiu. Vyras su anūkais, mano tėtis ir brolis žvejoja. Vaikai žaidžia tinklinį, aš ir mano brolienė šokame zumbą. Vakarienei paruošiame sužvejotas žuvis. Vakarieniaujame, dalinamės dienos įspūdžiais bei prisiminimais, terasoje palydime saulę. Anūkams paseku pasaką, paglostau galvas ir išeinu į savo sapnų karalystę po laimingos dienos. Kas gali būti brangiau už šeimą, už gyvenimą, kurio amžinybė yra mano vaikuose ir anūkuose…

– Jei turėtum galimybę, su kokiu žmogumi norėtum susitikti/papietauti/išgerti kavos?

– Esu savo 2020-ųjų svajonių sąraše užsirašiusi tris Lietuvos garsias moteris su kuriomis norėčiau susipažinti, jei reiktų rinktis iš jų, kurią vieną, būtų sunku. Bet labiausiai norėčiau susipažinti su Beata Nicholson. Ji tokia unikali, moteriška, paprasta, nuoširdi, kūrybinga, drąsi, pilietiška, nuostabi mama ir dar daug galėčiau jai komplimentų parašyti, būtų gerai ir į akis pasakyti… Ji visų jų būtų verta.

– Patarimas, kurį duotum savo geriausiai draugei?

– Stengiuosi neduoti patarimų, jei manęs to neprašo, bet jei paprašytų, tai tikriausiai būtų sekantys žodžiai: pasinerk į savastį, įkvėpk lengvumą, tylą ir jausk, kad kiekviena akimirka yra labai labai brangi. Jausk gaivą, švelnų ryto vėją ir saulės šypsnį žvilgsniu palydėk, kaskart stipriau mylėk. Visata pasitikėk – atsiduok, džiaukis ir stebėk, sakyk gyvenimui – dėkoju, priimu ir sutinku. Kartok: gyvenime, tave įsimylėjau ir vis stipriau kasdien myliu.

Daugiau Simonos tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt