Su malonumu išbandau naujus receptus ir praleidžiu nemažai laiko virtuvėje. Kuo daugiau gaminu – tuo labiau suprantu, kad net ir paprasti receptai, ruošiami su aukščiausios rūšies ingredientais, tampa tikrais meno kūriniais. Tereikia šiek tiek fantazijos! Šiandien dalinuosi avietinių varškės keksiukų receptu be cukraus ir kvietinių miltų. Tegul maistas būna ne tik skanus, bet ir gražus (ypač desertai)!

Reikės:

– 250 g varškės (aš naudojau pusriebę varškę
9% rieb.)
– 1 kiaušinio
– 1 banano
– 3 šaukštų kokosų miltų
– 3 šaukštų migdolų miltų
– 4 šaukštų kokosų aliejaus
– 2 šaukštų natūralaus skonio jogurto GRAIKIŠKA AMFORA
– 2 a.š. cinamono
– 2 a.š. kepimo miltelių
– 2 arba 3 šaukštų agavų sirupo/medaus (galima naudoti ir kitas cukraus alternatyvas, pavyzdžiui, stevija)
– Žiupsnio druskos
– 1 v.š. šviežių citrinos sulčių
– Avietės (ar kitos mėgstamos uogos)

Simonos Burbaitės receptas

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Dubenyje įmušame kiaušinius ir juos suplakame.

3. Su šakute sutriname bananą (jis keksiukams suteiks daugiau saldumo).

4. Sudedame varškę, kokosų aliejų, graikišką jogurtą, agavų sirupą, įspaudžiame šviežių citrinos sulčių – viską išmaišome.

5. Atskirame dubenyje sumaišome migdolų ir kokosų miltus (kokosų miltai yra “su charakteriu” – sugeria drėgmę, todėl jei masė gausis per sausa – įdėkite šiek tiek daugiau graikiško jogurto arba dar vieną bananą), kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

6. Varškės masę gerai sumaišome su miltų, sudedame avietes ir pilame į keksiukų formas.

7. Kepame orkaitėje apie 30 min.

8. Iškepus palaukiame, kol atvės. Keksiukus dar galima papuošti juoduoju šokoladu*.

*aš naudojau 100g juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos). Jį galima ištirpinti taip: užverdame puodą, o tada uždedame dubenį ant viršaus (jis turi neliesti verdančio vandens) – sudedame šokoladą ir nuolat maišom, kol viskas ištirps. Nuo vandens garų produktai dubenyje pradės tirpti.

Daugiau Simonos receptų rasite www.geriausiadrauge.lt