Drėkinimas. Drėgmė yra svarbiausias gražios odos draugas. Ir nesvarbu ar kalbame apie savo kūno ar veido odą. Pats paprasčiausias ir pigiausias būdas – išgerti pakankamą kiekį vandens. Ne kartą savo puslapyje akcentavau vandens vartojimo svarbą, tačiau noriu pabrėžti, kad jei nesuvartosite pakankamo kiekio vandens jums nepadės nei geriausi kremai, nei serumai. Jei nesate tikra, kiek vandens reikėtų išgerti, pasinaudokite skaičiuokle.

Kai odą sudrėkinome iš vidaus, pats laikas pasirūpinti išorine apsauga drėgmei palaikyti. Svarbu teisingai atsirinkti kosmetikos priemones, kurias naudojate. Rinkdamasi kosmetiką stengiuosi rinktis natūraliais aliejais praturtintus produktus. Veido priežiūros rutinoje daugiausiai dėmesio skiriu odos paruošimui prieš miegą. Tada naudoju specialius nakčiai skirtus bei riebesnės tekstūros produktus. Gerai iš vakaro sudrėkintai odai ryte užtenka tik lašo drėkinamojo kremo su SPF apsauga.

Valymas. Švari oda – sveika oda. Taisyklė paprasta. Niekada neikite miegoti su vakarykščio makiažo likučiais ant savo odos. Nenuvalyta oda kemšasi, negali kvėpuoti bei praranda savo spalvą. Veido odai valyti renkuosi švelnius prausiklius bei švelnų masažinį šepetėlį, kuris padeda pasiekti kiekvieną porą bei pamasažuoja veidą gerindamas kraujotaką.

Likučius nuvalau savo pasirinktu toniku ir veido oda yra paruošta tolesnėms procedūroms. Lygiai taip pat kūno odai reikalingas šveitimas. Pašalindami negyvas odos ląsteles leidžiame odai kvėpuoti, greitiname regeneracinius procesus bei kraujotaką. Tiesa, svarbu žinoti, jog kūno šveitimą užtenka atlikti vieną kartą per savaitę. Dažniau atliekamas šveitimas gali pažeisti jūsų odą ir ją sujautrinti.

Masažas. Jei geriate pakankamą kiekį vandens, apsaugote savo odą nuo išorinių veiksnių ir atidžiai ją valote, beliko paskutinė vyšnaitė ant torto – kraujotaka. Tam, kad mūsų oda būtų sveika bei spindinti – aktyviname kraujotaką. Vienas iš geriausių būdų – kontrastiniai dušai. Šalto/karšto vandens kaita suaktyvina kraujotaką ir suteikia energijos. Pats paprasčiausias būdas palepinti savo veido ir dekolte odą – ledukas. Galite užsišaldyti ledukų su agurkų sultimis, medetkų ekstraktu.

Kaitaliojant temperatūras kūnas reaguoja suaktyvindamas kraujotaką. Oda tampa pastebimai stangresnė be švytinti. Jei šaltas vanduo ne jums – įsigykite šiurkščią plaušinę kūnui bei masažuoklį veidui. Aš veidui naudoju guminį volelį. Patepusi odą serumu jį įmasažuoju turimu voleliu. Taip produktas geriau įsisavinamas, o oda aprūpinama maistinėmis medžiagomis.

Šios taisyklės yra pagrindinė mano odos priežiūros rutina. Tiesa, mėgstu eksperimentuoti rinkdamasi kosmetikos priemones. Tačiau visada atkreipiu dėmesį į gaminių sudėtį. Produktus renkuosi galvodama apie savo odos priežiūros pagrindinius žingsnius: valymas, serumas bei maitinantis arba drėkinantis kremas.

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt