Kodėl granola?

Visų pirma tai puikus ingredientas ir patiekalas, kurį galime pasiruošti iš anksto bei naudoti įvairiuose receptuose.

Granolą gamindami namuose užtruksite tik kelias minutes, o skanėsto užteks ilgam laikui.

Sudėtyje yra daug vitaminų, mineralų bei skaidulų.

Gamindami namuose žinome, kas yra mūsų granolos sudėtyje. Ar dar reikia vardinti pliusus?

Granola yra puiki alternatyva mėgstantiems užkandžiauti tarp valgymų ir niekaip nenumalšinantiems smaguriavimo įpročių. Iš anksto paruoštų dribsnių galite pasiimti į darbą ar mokyklą, valgyti su jogurtu, pienu, glotnučiu ar tiesiog vienus.

Ingridos Martinkėnaitės nuotr.
Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Mažiau kalbų, daugiau darbų! Jums reikės:

– Nesmulkintų avižinių dribsnių – 3 stiklinės;
– Riešutų mišinio (saujos);
– Sėklų mišinio (saujos);
– Džiovintų vaisių (saujos)a;
– Liofilizuotų uogų (pagal skonį);
– Agavos sirupo (pagal skonį);
– 3 valgomų šaukštų kokosų aliejaus;
– Žiupsnelio druskos.

Nerašau tikslių kiekių, nes jie priklauso nuo jūsų galimybių ir šeimos rato platumo, visą receptą galite derintis pagal save. Nebijokite eksperimentuoti ir žaisti su skirtingais ingredientais. Čia pagrindinė taisyklė – taisyklių nėra.

Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus. Kokosų aliejų prieš naudodami pašildykite, kad jis lengvai išsimaišytų. Būtinai nepamirškite įberti druskos – ji suriša visus skonius. Masę tolygiai išskirstykite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 30 min. kartas nuo karto pamaišydami, kad granola tolygiai apskrustų.

Maža gudrybė: kartais parduotuvėse galima rasti iš anksto paruoštų avižinių dribsnių su riešutais ir džiovintais vaisiais. Agavų sirupą galite keisti medumi arba klevų sirupu.

Skanaus!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt