Skrebučiai su lašiša ir pomidorais – manosios virtuvės klasika. Mielai renkuosi juos tiek lėtesniems savaitgalio pusryčiams, tiek ir darbo dienos vakarienei. Skanu ir sotu, o ryškios spalvos lėkštėje neabejotinai pakelia nuotaiką.
Produktai (dviem porcijoms):
4 duonos riekės (šįkart rinkausi kvietinę su raugu);
1 sunokęs avokadas;
0,5 laimo sultys;
žiupsnelis druskos;
rūkytos lašišos;
keli vyšniniai pomidoriukai.
Procesas:
– Duoną paskrudinti skrudintuve (manau, galima ir orkaitėje);
– Avokadą sutrinti šakute, pašlakstyti pusės laimo sultimis, įberti druskos pagal skonį ir sumaišyti;
– Ant dviejų paskrudintų duonos riekelių užtepti sutrintą avokadą, ant viršaus išdėlioti lašišą;
– Ant kitų dviejų duonos riekelių užtepti avokadą ir išdėlioti supjaustytus vyšninius pomidoriukus.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.tinginiumaistas.lt