Be noro įtikti/patikti/pritapti. Ačiū Tau, Vilija, už tai. Dėl to džiaugiuosi, kad mudvi neapsiribojome mano tinklaraščio rubrika ir toliau einame gerti kavos ir kalbėti apie gyvenimą.

Vilija Rušinskaitė yra profesionali fotosesijų stilistė (įdomus faktas – mes su Vilija susipažinome „Laimės“ viršelio fotosesijoje, kurią ji stilizavo), prodiuserė ir meno vadovė, mados rašytoja. Taip pat konsultuoja mados prekinius ženklus dėl vizualinės ir emocinės komunikacijos dalies.

Kaip Vilija sako: „Savo patirtį, akį ir raumenį madoje įgijau rengdama pažįstamus, kursiokes, narsiai eksperimentuodama, paskui jau ėmiausi ir asmeninių klienčių (klientų vyrų mažuma, gal kokie 5 procentai iš 100) spintas revizuoti, juos apipirkinėti ir rengti.“

Vilija Rušinskaitė ir Simona Burbaitė

3,5 metų intensyviai teikusi internetines stiliaus konsultacijas „StiliuSOS“ (per tą laiką Vilija pakonsultavo kelis tūkstančius žmonių, beprotiška!) perėjo nuo praktinės, realaus gyvenimo ir funkcines situacijas sprendžiančios stilistės prie svajonių ir istorijų kūrimo mados fotosesijose.

Šiuo metu reguliariai stilizuoja herojus žurnalo „Laimė“ fotosesijoms, viršelių istorijoms, daro mados editorialus, rašo ten savo smagią, neįpareigojančią stiliaus rubriką „Kaip stilistė vilkėtų…“, kurioje Vilija ima rizinkingą ar keistą, kurios dauguma vengia ar nesupranta, ar bijo, tendenciją ir ją pati išbando bei aprašo.

Oi, būtų galima rašyti ir rašyti. Bet viena yra aišku – Vilija myli tai, ką daro, imasi vis naujų dalykų ir su visu tuo tvirtai tapatinasi. Todėl kviečiu ir Jus susipažinti su šia nepaprasta moterimi (tai yra vienas įdomiausių mano kada nors sutiktų žmonių!) ir tikiu, kad jos atsakymai įkvėps ne vieną – taip kaip mūsų draugystė įkvepia mane. Pasiimkit puodelį kavos/arbatos ir skirkite bent 7 minutes šiam tinklaraščio įrašui. Pažadu, verta.

– Kas Tau yra graži moteris?

– Graži moteris man yra savimi pasitikinti, tvirta viduje ir išorėje, palaikanti kitas moteris, nebijanti pripažinti, jeigu kažko nežino, nesupranta, nemėgsta, ar (o, siaube) nekenčia. Nesiprastinanti, nesimenkinanti, nepataikaujanti, nesitikinti, kad už ją viską padarys kažkas kitas, užtikrinta, smalsi, niekam nieko neprivalanti apie save įrodyti, mokanti pasakyti „Ne“ ir ne zanūda! Bet lygiai tokie pat grožio standartai ir vyrams. Tai čia universali formulė, su kuo mėgstu draugauti.

Vilija Rušinskaitė

– Atskleisk savo mėgstamiausią grožio ritualą.

– Visada pagražėjusi jaučiuosi, kai praleidžiu pusdienį viena, su savim, namų ramybėj, be minčių apie kitus, darbą, bimbinėdama, klausydamasi muzikos, niūniuodama ir kažką krapštydamasi aplink. Galiu taip būti daug daug dienų, nemėgstu laisvo laiko užkimšti grandioziniais planais.

– Kur ieškai įkvėpimo dirbti, mylėti, gyventi?

– To įkvėpimo semiuosi iš namų ramybės, ilgų pasivaikščiojimų miške arba kažkur, kur tuo metu prieinama gamta, pokalbių su savo mylimuoju ir pokalbių su savim. Tada viskas vėl tampa aišku, skaidru, išgryninta, o motyvacija šauna į aukštumas kitą darbo dieną. Tiesa, kartais privalau pabėgti, tada kažkur iškeliauju ir grįžtu pati sau turiningesnė, išėjusi iš tunelinio kasdienio matymo.

– Kokius įkvepiančius žmones patartum sekti Instagram’e?

– Komikę ir aktyvistę Chelsea Handler (@chelseahandler), ji gaivališkai atvira ir aš jos fanė iki pasaulio pabaigos. Tada Moniką Liu (@monikaliug), būtinai jos stories! Monika yra juokų karalienė be stabdžių, žino visokių triukų ir dainuoja kaip sirena. Tada būtinai @natgeo paskyrą. Modelį Adwoa Aboah (@adwoaaboah), nes ji moka priversti savo įrašais pasijauti geriau, net jeigu tai tik kadras iš jos kelionės metro. Ir mikro pasaulio (sraigių, varlių, jūrų kiaulyčių) menininkę @aleia, nes ji savo projektais mane tūkstančius kitų daro laimingais!

– Ar turi stiliaus ikoną?

– Nebeturiu. Anksčiau to labiau reikėjo. Dabar tiesiog pasimėgauju, jeigu matau, kad moterys mėgaujasi, žaidžia savo įvaizdžiu arba kaip tik labai atranda save ir nebekeičia, stiprėja, vis labiau mėgaujasi savo deriniais. Mes moterys juk patiriam tiek spaudimo atrodyti gerai bet kokiu metu, o juk mūsų kūnai, siekiai, galimybės yra nuolatiniame bangavime, turim greit prisitaikyti, šypsotis, nepasiduoti stresui ir dar kažkaip neišleisti visų pinigų ir per daug nekalbėti apie daiktus kitiems, nes gi čia tuštybė ir dvasios skurdas, stengiantis tai išlaikyti. Velniop tai! Būtina mėgautis, o jeigu tai nesvarbu, to ir nesureikšminti.

Vilija Rušinskaitė

– Ko niekada nevilkėtum?

– Negaliu niekam sakyti niekada, nes kategoriški pareiškimai man pačiai yra kaip iššūkis, kvietimas tai įveikti, įrodyti sau, kad viskas pažabojama. Mano rubrika žurnale yra visiškai apie tai.

– Kaip atrodytų tobula tavo diena? Ką veiktum? Kur eitum? Su kuo būtum?

– Tobulą dieną miegočiau bent iki 10:30, valgyčiau lėtus, bet didelius pusryčius namuose, tada eičiau ilgo kelių valandų pasivaikščiojimo į mišką, grįžusi vakarieniaučiau kokioje mėgstamoje vietoje mieste jau arba su draugais, arba šeima, idealiu atveju kartu vakarotume ir klegėtume ir eičiau miegot nė karto nepažiūrėjusi į telefoną.

– Patarimas, kurį duotum savo geriausiai draugei?

– You got this! (Tu gali/Tu tai padarysi, – DELFI).

Daugiau Simonos tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt